Εντυπωσιακό εύρημα: Η ακέφαλη Αφροδίτη στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Η “Αφροδίτη του Μετρό Θεσσαλονίκης” είναι το πιο πρόσφατο εύρημα ανάμεσα στα 300.000 που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών

Οι εργασίες για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη έφεραν στο φως ένα υπέροχο εύρημα.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ένα ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, πλησίον του εξίσου εντυπωσιακού Κρηναίου Οικοδομήματος. Το αρχαιολογικό “στολίδι” κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρόεδρος της εταιρείας “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.”, Γιάννης Μυλόπουλος.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, η “Αττικό Μετρό” και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Και αρχαία και μετρό» στο Μουσείο Αρχαίας Αγοράς.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

“Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο… καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη.

Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα”.

Η ανάρτηση που έκανε ο καθηγητής ΑΠΘ και πρόεδρος στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ:

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία του μουσείου του Μετρό, το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, και στο οποίο θα εκτίθενται όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από τις ανασκαφές του έργου.

Μάλιστα, έχει βρεθεί έκταση, ιδιοκτησίας της Αττικό, η οποία βρίσκεται στον άξονα του έργου στο κέντρο της πόλης, όπου και σχεδιάζεται να εγκατασταθεί το μουσείο. Μέχρι τότε τα αρχαιολογικά ευρήματα φυλάσσονται στις αποθήκες της Αττικό Μετρό και της αρχαιολογικής υπηρεσίας, στο Καλοχώρι.