Ιράκ: Ρουκέτες από τους Φρουρούς της Επανάστασης σε αμερικανικές βάσεις!

Φλέγεται ξανά η Μέση Ανατολή! Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιτέθηκαν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Για 80 Αμερικανούς νεκρούς και 200 τραυματίες κάνει λόγο η ιρακινή τηλεόραση! Πρόκειται για αντίποινα για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ.

«Βάφτισαν» τις επιθέσεις «Επιχείρηση Μάρτυρας Σουλεϊμανί».

Χτυπήθηκαν βάσεις στην Άιν αλ Άσαντ και στην Αρμπίλ. Εκτοξεύτηκαν 22 βαλλιστικοί πύραυλοι. Έκτακτη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο. Δηλώσεις μέσα στην ημέρα από Ροχανί και Τραμπ.

Η εκδίκηση του Ιράν, που όλοι περίμεναν μετά την απόφαση Τραμπ να δολοφονηθεί ο Νο2 των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σουλεϊμανί, είναι γεγονός. Η Μέση Ανατολή Φλέγεται ξανά και από το βράδυ της Τρίτης είναι σε πλήρη εξέλιξη η «Επιχείρηση Μάρτυρας Σουλεϊμανί», όπως «βάφτισαν» τα αντίποινά τους οι Φρουροί της Επανάστασης.

Στόχος των επιθέσεων των επίλεκτων δυνάμεων του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους έγιναν δυο αμερικανικές βάσεις στην επικράτεια του Ιράκ, μία στην Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν, βόρεια) και μία στην επαρχία Άνμπαρ, την Άιν αλ Άσαντ. Αν και από πλευράς Πενταγώνου δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, η κρατική τηλεόραση του Ιράν κάνει λόγο για τουλάχιστον 80 νεκρούς Αμερικανούς!

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε χαρακτηριστικά πως 80 «Αμερικανοί τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους, επικαλούμενη αξιωματικούς των Φρουρών της Επανάστασης! Επίσης, έκανε λόγο για άλλους περίπου 200 τραυματίες.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Ιρακινών. Δεν έδωσε αριθμό, ούτε διευκρίνισε εάν επρόκειτο για νεκρούς ή τραυματίες.