Σπύρος Δανέλλης: Ο Κρητικός που θα σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα

Ο Σπύρος Δανέλλης είναι ένας πολιτικός που προέρχεται από τα σπλάχνα της λεγόμενης ανανεωτικής αριστεράς.

Και μπορεί η ροή των εξελίξεων να τον έφερε στο ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα στο Ποτάμι, όμως ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς, δεν θα στηρίξει έναν χώρο άγνωστο σ’ εκείνον. Αν δηλαδή γίνει εκείνος που θα δώσει την 151η ψήφο – ανάσα στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει να κυβερνά, δεν θα παραβιάσει τις αρχές του.

Ο Σπύρος Δανέλλης είναι το πρόσωπο των επόμενων ημερών. Και όχι άδικα. Στο πρόσωπό του στηρίζεται μια ολόκληρη κυβέρνηση για την επιβίωσή της. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Αρχιτέκτων – Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και από το 1986 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και μελετητής. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Από μικρός ασχολήθηκε με την πολιτική αφού ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων «Σοσιαλιστική Πορεία»(1976-1978), «Ελληνική Αριστερά» (Ε.ΑΡ. 1978-1988) υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ενιαίου «Συνασπισμού της Αριστεράς» (1989), μέλος (1992-2000) της Κ.Ε. του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου».

Ο Σπύρος Δανέλλης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ το 1996. Ο χώρος όμως δεν αισθανόταν να τον εκπροσωπεί. Έτσι, εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ (2009-2014) ενώ επανεκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ τον Ιανουάριο του 2015.