Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας κυκλοφόρησε έντονα η πληροφορία πως ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος αναζητείτο από αποσπάσματα της ΕΛ.ΑΣ. στο Ξηρόμερο Αιτωλίας, συνελήφθη, αφού εντοπίστηκε επί της οδού Κυβέλης στην περιοχή της Πεντέλης.

Επισημαίνεται πως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διέμενε στην Πεντέλη στο παρελθόν.

Κατά του Μπαρμπαρούση έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, σύμφωνα με το άρθρο 135 του Ποινικού Κώδικα, με την κατηγορία των προπαρασκευαστικών ενεργειών για εσχάτη προδοσίαΚατά του Μπαρμπαρούση έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, σύμφωνα με το άρθρο 135 του Ποινικού Κώδικα, με την κατηγορία των προπαρασκευαστικών ενεργειών για εσχάτη προδοσία.

Παράλληλα, έχει συνταχθεί και νέα δικογραφία εναντίον του με κατηγορίες που αφορούν στην καταδίωξή του από τις Αρχές κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, κατά μήκος της Εθνικής Οδού Ρίου – Αντιρρίου και στη συνέχεια στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στην υπόθεση έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, το οποίο είναι διαρκές. Για το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται δεν χρειάζεται άρση της ασυλίας του από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διεγράφη την Παρασκευή το μεσημέρι από το κόμμα της Χρυσής Αυγής αμέσως μετά το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή, όταν ζήτησε ενώπιον της Ολομέλειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να προβούν σε πραξικόπημα.

Αμέσως μετά κατατέθηκε στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη, ενώ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανέθετε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στον πρόεδρο εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας προκαταρκτική έρευνα για τις ενέργειες Μπαρμπαρούση. Εν συνεχεία ο ανακριτής απήγγειλε την κατηγορία για εσχάτη προδοσία βάσει του Ποινικού Κώδικα.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Μπαρμπαρούσης κάνοντας χρήση του βουλευτικού του αυτοκινήτου αναχώρησε από την Αθήνα για την Αιτωλοακαρνανία, διεμβολίζοντας κατά τη διάρκεια της διαφυγής του αστυνομικά μπλόκα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψή του σε σπίτι φίλης του στην Πεντέλη πραγματοποιήθηκε από την Αντιτρομοκρατική.

Εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στα χωριά του Ξηρόμερου, απ’ όπου και κατάγεται. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Μπαρμπαρούσης βρίσκεται κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψή του σε σπίτι φίλης του στην Πεντέλη πραγματοποιήθηκε από την Αντιτρομοκρατική. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύλληψη ακόμη ενός ατόμου. Η διαδικασία προβλέπει πως κάποια στιγμή, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, ο Μπαρμπαρούσης θα μεταχθεί ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

zougla.gr