Άνοιξαν Γυμνάσια και Λύκεια με… μάσκες και μπουφάν

Ντυμένοι καλά οι μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια (όπου άνοιξαν) επέστρεψαν σήμερα (01.02.2021) στα θρανία τους, ύστερα από 2,5 μήνες.

Οι μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια που άνοιξαν ενημερώθηκαν από τους καθηγητές τους για τα… νέα δεδομένα: ανοιχτά παράθυρα στις τάξεις που σημαίνει πως εκτός από τις μάσκες τους, θα πρέπει να φορούν και τα μπουφάν τους.

Οι καθηγητές είπαν στα παιδιά ότι έχουν ενημερωθεί και οι γονείς τους και πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία καλά ντυμένα, αφού για να ανακυκλώνεται ο αέρας στις τάξεις και να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης του κορονοϊού, τα παράθυρα στις τάξεις θα είναι ανοιχτά για να αερίζονται συνεχώς οι αίθουσες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μοιράστηκαν και καινούργιες μάσκες στα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν άνοιξαν σήμερα τα λύκεια στις αποκαλούμενες «κόκκινες» περιοχές, στις περιοχές δηλαδή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, όπου τα μαθήματα συνεχίζονται με τηλε-εκπαίδευση και όχι δια ζώσης.

Τα μέτρα που θα ισχύουν


Το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνοδεύεται από μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών και τακτικούς αερισμούς των χώρων.

Επιπλέον, τα διαλείμματα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές πρέπει να είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες.

Σχολαστικοί αναμένεται να είναι οι καθαρισμοί όλων των χώρων των σχολείων, ενώ ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά..

Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα και οι σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν. Παράλληλα, συνεχίζει να είναι σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16 (edu.testing.gov.gr).

Όπως έχει τονιστεί από το υπουργείο Παιδείας, ο έλεγχος αυτός χρησιμεύει προκειμένου να υπάρχει μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα των σχολείων.

ΠΗΓΗ: newsit.gr