Έφυγαν απ’τη ζωή πάμπλουτοι αλλά ξεχασμένοι από όλους – Που θα καταλήξει η αμύθητη περιουσία τους

Βόλος: Πέντε παιδιά της οικογένειας Γκάργκα από τον Αλμυρό Μαγνησίας, ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές των γονέων τους.

Ο ένας ζούσε για τον άλλο. Όλοι τους ήταν αχώριστοι. Το γεγονός πως έπρεπε να παντρευτούν πρώτα τα κορίτσια, δεν επέτρεψε να παντρευτεί κανένα από τα αδέρφια.

Ο θάνατος τους βρήκε ζάμπλουτους, αλλά μόνους.

Η προτελευταία αδερφή πέθανε μέσα στο περασμένο καλοκαίρι. Τα υπόλοιπα δύο αδέρφια δεν ήθελαν πλέον να ζουν. Παραιτήθηκαν από τη ζωή και πέθαναν με διαφορά δέκα ημερών μεταξύ Σεπτεμβρίου και Αυγούστου.


Οι γονείς τους διέθεταν πολλά χωράφια και μια τεράστια πολυκατοικία του ’80, το «Μέγαρο Γκάργκα».

Οι γονείς τους διατηρούσαν μεγάλο αριθμό χωραφιών, τα οποία έδιναν εργασία σε πολύ κόσμο. Στον Αλμυρό, η μεγάλη πολυκατοικία –η μεγαλύτερη ίσως της περιοχής- που ανέγειραν τη δεκαετία του ’80, είναι γνωστή ως «μέγαρο Γκάργκα».

Η οικογένεια δημιούργησε πολλά παιδιά και μεγάλη περιουσία. Κανένα, όμως, δεν έφτιαξε τη δική του οικογένεια. Οι τελευταίοι της οικογένειας κατοικούσαν σε ένα διώροφο στο κέντρο του Βόλου.

Δεν άνοιγαν ποτέ τα παράθυρα του σπιτιού τους, ενώ τα δύο αυτοκίνητά τους μένουν παρκαρισμένα στο ίδιο σημείο για πολύ καιρό.

Κληρονομικό δικαίωμα δεν έχει κανένας, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχουν αφήσει πίσω τους, ούτε διαθήκη.

Μια πολυκατοικία, δεκατρία διαμερίσματα, επτά μαγαζιά, ένα λογιστικό γραφείο, ελαιοπερίβολα και καταθέσεις στην τράπεζα, θα περάσουν στο Ελληνικό δημόσιο.

Το υπουργείο οικονομικών αναμένεται να διαχειριστεί την περιουσία, μετά την πολύχρονη διαδικασία για την εύρεση κληρονόμων.

Ο Αποστόλης και η Μαρία, τα δύο τελευταία αδέρφια, βρέθηκαν υποσιτισμένα από τις αστυνομικές αρχές. Τα δύο αδέρφια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η Μαρία «έφυγε» την επόμενη μέρα. Έπειτα, από δέκα ημέρες κατέληξε και ο αδερφός της σε ηλικία 94 ετών.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Κούκου και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο αιτήθηκε από το Δήμο Βόλου, την ανάληψη της κηδείας τους. Ένα μήνα πριν είχε απεβιώσει και η Έφη, με το θάνατό της να στοιχίζει στην οικογένεια. Ενάμιση χρόνο νωρίτερα είχε πεθάνει, η Χρύσα. Έπειτα, η οικογένεια ξεκληρίστηκε.

Όσον αφορά τον Θανάση, εκείνος σκεφτόταν αρραβώνες, αλλά δεν παντρεύτηκε, λόγω του γεγονότος πως οι αδερφές του δεν παντρεύτηκαν. Ο ίδιος πέθανε πιο νωρίς από τη Χρύσα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Αποστόλης είχε λογιστικό γραφείο, ασφάλειες αυτοκινήτων, ενώ υπήρξε και ιδιοκτήτης της Daihatsu. Επίσης, ο Θανάσης ασχολούνταν με μάντρα αυτοκινήτων, ενώ τα κορίτσια με τα οικιακά.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr