Έχεις πιει αλκοόλ; Δεν θα παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο!

Συνολικά ένα στα τρία αυτοκινητικά σχετίζεται με υψηλές ποσότητες αλκοόλ στο αίμα του οδηγού.

Η Αμερική φαίνεται πως κάνει το πρώτο βήμα, με ένα νέο νομοσχέδιο που είναι έτοιμο προς ψήφιση και σύμφωνα με το οποίο τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα διαθέτουν αλκοτέστ!

Πώς θα καταλαβαίνει το αυτοκίνητο εάν ο οδηγός έχει πιει;


Το πιθανότερο είναι πως θα ενσωματωθεί ένα μηχάνημα κοντά στη θέση του οδηγού, εφάμιλλο με τα γνωστά αλκοτέστ, στο οποίο ο οδηγός θα φυσάει και ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου θα αναλύει την ποσότητα του αλκοόλ.

Εάν λοιπόν ο οδηγός έχει πιει, τότε το αυτοκίνητο είτε δεν θα παίρνει μπροστά είτε θα ξεκινάει σε μία κατάσταση safe mode, επιτρέποντας ελάχιστη ταχύτητα και βασικές λειτουργίες.

Παράλληλα, εκτός από το συγκεκριμένο μηχάνημα, το αυτοκίνητο θα μπορεί να ελέγχει και τις κινήσεις του οδηγού, εάν αυτές αντιστοιχούν σε νηφάλιο ή μεθυσμένο άτομο.

Από πότε θα είναι πρακτικά διαθέσιμο;


Σύμφωνα με τον νόμο που θα ψηφιστεί άμεσα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν περιθώριο τριών ετών να αναπτύξουν την συγκεκριμένη τεχνολογία και ακόμα τρία χρόνια ώστε αυτή να ενταχθεί από τις βασικές εκδόσεις όλων των νέων μοντέλων. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, εάν αυτή η τεχνολογία ενταχθεί, τότε υπάρχει περιθώριο να μειωθούν έως και κατά 10.000 οι θάνατοι από τροχαία ετησίως στις ΗΠΑ. 

ΠΗΓΗ: zougla.gr