Αντετοκούνμπο vs Τζαμπάρ: Όταν ο Γιάννης ξεπέρασε τον θρύλο του NBA

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/4) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο «βασιλιάς» των Μπακς, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «ελαφιών»

Ήταν 30 Απριλίου 1971 όταν οι Μπακς κατέκτησαν το πρώτο τους δαχτυλίδι στο NBA, με MVP τον Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ, ο οποίος στη συνέχεια άφησε ιστορία με τη φανέλα των «ελαφιών» αλλά και των Λέικερς στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Πενήντα χρόνια μετά και πιο συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, η ομάδα του Μιλγούοκι καταφέρνει να πάρει το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Απόλυτως πρωταγωνιστής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το παιδί από τα Σεπόλια που έχει βαλθεί να τρελάνει το NBA.

Ο «Greek Freak» τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/4) κατάφερε να ξεπεράσει τον θρύλο του αθλήματος, Καρίμ Τζαμπάρ, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ με τη φανέλα των Μπακς.

Ο Γιάννης με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα κόντρα στους Νετς, έστειλε το ματς στην παράταση και παράλληλα «έσπασε» αυτό το milestone.

Στην παράταση του αγώνα, ο 27χρονος φόργουορντ ολοκλήρωσε μία εξωγήινη εμφάνιση και με τις βολές του στο τέλος, οι Μπακς πήραν τη νίκη με 120-119.

Ο Γιάννης ολοκλήρωσε την ιστορική βραδιά, με 44 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ταυτόχρονα έγινε φαβορί για τον τρίτο τίτλο MVP στην καριέρα του.

Ο δικός μας Γιάννης ανήκε ήδη στους κορυφαίους παίκτες που πάτησαν τα παρκέ του NBA. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά η ίδια η λίγκα που τον συμπεριέλαβε τους 75 καλύτερους παίκτες στην τελετή που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο στο NBA.

Και όπως είπε ο Σακίλ Ο’Νιλ μετά το χθεσινό του κατόρθωμα: «Μία μέρα θα λέμε ότι η λίγκα του ανήκει, ότι ο Γιάννης είναι ο καλύτερος. Τελεία και παύλα».