Απιστία: Τα σημάδια που δείχνουν πως ήδη είσαι αλλού.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα απατούσε έναν σύντροφο, αλλά δεν είναι προφανείς όλοι οι τρόποι απιστίας σε μια σχέση ή αυτό που λέμε ο προθάλαμος της απιστίας. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Journal of Sex Research, τα κίνητρα είναι πολλά.

Κάποιες φορές πλησιάζεις προς την απιστία χωρίς καν να το καταλάβεις. Είναι όλα αυτά τα μικροπράγματα που στο δικό σου το μυαλό φαίνονται ασήμαντα αλλά είναι τρελά red flags.

Μιλάς κρυφά με άλλο άτομο

Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε – ένας συνάδελφος, ένας φίλος, μια παλιά φλόγα – που κάνει τον σύντροφό σας να νιώθει άβολα, αλλά αντί να καθίσετε και να συζητήσετε μαζί την κατάσταση, αρχίζετε να επικοινωνείτε κρυφά με αυτό το άτομο. Κρατάτε σκόπιμα αυτά τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα και τα email από τον σύντροφό σας, επειδή γνωρίζετε πώς νιώθει για το άτομο με το οποίο συνομιλείτε.

Μερικοί μπορεί ακόμη και να φτάσουν στο να δημιουργήσουν νέους ιδιωτικούς λογαριασμούς email και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και να ξεκινήσουν προφίλ γνωριμιών σε δημοφιλείς εφαρμογές. Aκόμα και αν δεν προχωρήσετε, έχετε ήδη κάνει ένα τεράστιο βήμα.

Συχνές σκέψεις / φαντασιώσεις για άλλο άτομο

Οταν αρχίζετε συνεχώς να φαντασιώνεστε για κάποιον που γνωρίζετε στην πραγματική ζωή εκτός από τον σύντροφό σας, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση σας και πως κάτι συμβαίνει μέσα σας. Αναζητάτε την εκπλήρωση αλλού, ακόμα κι αν αυτές οι επιθυμίες υπάρχουν μόνο στο μυαλό σας. 

Σε ενοχλούν ξαφνικά, όσα κάνει ο σύντροφός σου

Σύμφωνα με το Psychology Today, η ξαφνική και ανεξήγητη εχθρότητα ενός ατόμου (συμπεριλαμβανομένης, σε αυτήν την περίπτωση, της δικής σας) θα μπορούσε να είναι μια σημαντική κόκκινη σημαία της απιστίας που κάπως μας χαιρετά από μακριά… Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από την επιλογή τσακωμών για ασήμαντα θέματα, κριτική για την εμφάνιση ή τις προοπτικές καριέρας του συντρόφου σας. 

Δεν βάζεις πλέον τον σύντροφό σου σε προτεραιότητα

Δε χρειάζεται να ξοδεύετε κάθε λεπτό με τον σύντροφό σας, αλλά αν διαπιστώσετε ότι κάνετε ολοένα και περισσότερα σχέδια με φίλους και συναδέλφους ενώ ο σύντροφός σας κάθεται μόνος στο σπίτι υπάρχει πρόβλημα. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που είναι συνήθως για ζευγάρια ή ομάδες, αλλά αποκλείοντας τον σύντροφό σας, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι, ειδικά όταν υπάρχει έλξη για ένα από τα άτομα με τα οποία περνάτε χρόνο. 

Μιλάς επανειλημμένα για άλλο άτομο 

Εάν συνεχίζετε να βρίσκετε τρόπους για να αναδείξετε ένα συγκεκριμένο άτομο σε συζητήσεις με τον σύντροφό σας ή εάν επαναλαμβάνετε τις ίδιες ιστορίες για αυτό το άτομο ξανά και ξανά, αν και μπορεί να μην έχετε απατήσει σωματικά τον σύντροφό σας, καταστάσεις όπως αυτές μπορεί να προκαλέσουν ένταση και καυγάδες. Αν διαπιστώσετε ότι αποφεύγετε αυτού του είδους τις συνομιλίες ή δεν θέλετε να αποκαλύψετε με ποιον συνομιλείτε, ίσως είναι καιρός να αναρωτηθείτε γιατί.