Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Όσο είμαι υγιής θα φοράω τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε για τις διαφορές ανάμεσα στο NBA και το μπάσκετ της FIBA ενώ τόνισε πως όσο είναι υγιής, θα φοράει την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, καθώς είναι διαφορετικό το συναίσθημα του να εκπροσωπείς την χώρα σου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε μετά τη νίκη των Μπακς επί των των Νικς στο “Madison Square Garden” (103-109) και η κουβέντα έφτασε μέχρι την εθνική Ελλάδας, τον αποκλεισμό της από την Γερμανία, αλλά και τις σκέψεις του για το μέλλον στην “γαλανόλευκη” επαναλαμβάνοντας πως όσο είναι υγιείς, θα είναι στη διάθεση της ομάδας.

Μεταξύ άλλων, ο «Greek Freak» μίλησε για την διαφορά ανάμεσα στο NBA και το μπάσκετ της FIBA στο Eurobasket και ανέφερε: «Προφανώς στην FIBA το παιχνίδι είναι πιο αργό, χωρίς χώρους και παράβαση 3 δευτερολέπτων στην άμυνα, ενώ το παιχνίδι παίζει 40 λεπτά.

Φέτος ένιωσα άνετα, βοήθησα την ομάδα μου να πάει στην 8αδα, δυστυχώς δεν νικήσαμε την Γερμανία επειδή έβαλε πολλά τρίποντα. Δεν μπορέσαμε να πάμε στην 4αδα, αλλά ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Η κουλτούρα αλλάζει, απόλαυσα που ήμουν εκεί για την Ελλάδα, το να φοράς την φανέλα της Εθνικής είναι διαφορετικό επειδή εκπροσωπείς 11 εκατομμύρια Έλληνες και 4 εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού, που είναι τρομερό συναίσθημα.

Όσο είμαι υγιής θα το κάνω, επειδή είναι διαφορετική εμπειρία και προσπαθώ να εκπροσωπώ την Ελλάδα όσο καλύτερα μπορώ.

Στο NBA έχει μεγαλύτερα κορμιά, είναι πιο γρήγορο με περισσότερο ταλέντο. Είναι πιο δύσκολο να κάνεις κάποια πράγματα, αλλά έχεις περισσότερους χώρους και μπορείς να πας όπου θες και εξαρτάται από εσένα να βγάλεις φάσεις. Σε επίπεδο σκληράδας, έτσι όπως παίζω εγώ είναι το ίδιο, αλλά για άλλους ίσως είναι διαφορετικό».