Γιατί να γιορτάσεις την ημέρα των ερωτευμένων ακόμη και αν είσαι μόνη

Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη μίας ακόμη εβδομάδας, με έκπληξη συνειδητοποιείς πως αύριο θα έχουν περάσει 365 ημέρες από εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ εν μέσω καραντίνας, το οποίο σε βρήκε να γιορτάζεις σπιτικά με το αγόρι σου την ημέρα των ερωτευμένων, τσιμπολογώντας σνακ και παρακολουθώντας στην αγκαλιά του John Wick.

Και είναι αλήθεια ότι αν κάποιος σου έλεγε τότε πως του χρόνου την ίδια ημέρα θα ήσουν μόνη (σαν το λεμόνι), το πιο πιθανό είναι πως θα σε έπιανε νευρικό γέλιο με το άνοστο αστειάκι του.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η ζωή είναι ένα roller coaster με απρόβλεπτες στροφές, απότομες ανηφόρες και κατηφόρες.

Η φετινή ημέρα των ερωτευμένων σε βρίσκει τελικά single, με την ίδια κυνική, anti-Valentine διάθεση που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Παρόλα αυτά, πριν αλλάξει η μέρα και αρχίσεις να κάνεις ατελείωτο spam και preaching σε φίλους και γνωστούς, για το καταναλωτικό όργιο της μέρας του Αγίου Βαλεντίνου, για το ότι είναι μία καλοστημένη απάτη που κάνει όσους είναι μόνοι, να νιώθουν λίγο περισσότερο μόνοι και πόσο αντίθετη σε βρίσκουν όλες αυτές οι ξέφρενες φιέστες των ζευγαριών, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει μία λίστα με πέντε λόγους που θα πείσουν πως ακόμη και αν φέτος είσαι single, αξίζει να γιορτάσεις την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επειδή έχεις κάθε λόγο να την τιμήσεις και να την απολαύσεις στο έπακρο, μαζί με όλους τους ερωτευμένους του κόσμου!

Γιατί αξίζει να γιορτάσεις την άνευ όρων αγάπη σου για τους ανθρώπους της ζωής σου.


Μπορεί η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου να είναι μία μέρα ειδικά αφιερωμένη στους ερωτευμένους, όμως ποιος το ορίζει αυτό; Γιατί για μία ακόμη φορά ο έρωτας να ξεπερνά σε αξία την αγάπη για τη μητέρα, την αδερφή, την κολλητή μας;

Αν θέλεις, λοιπόν, να πας κόντρα στο κατεστημένο και τη γιορτή των ερωτευμένων, να θυμάσαι πως πρέπει να μπεις μέσα στο «σύστημα» για να το ανατρέψεις, γιορτάζοντας την αγάπη που τρέφεις για κάθε ξεχωριστό πρόσωπο της ζωής σου.

Έτσι και αλλιώς, ξέρεις πως ανεξάρτητα από τους συντρόφους που θα περάσουν από τη ζωή σου, η μαμά, η ανιψιά, η κολλητή, ο μπαμπάς σου, είναι οι άνθρωποι για τους οποίος αξίζει να γιορτάζεις καθημερινά, που υπάρχουν στη ζωή σου.

Γιατί δεν χρειάζεσαι έναν σύντροφο στο πλάι σου για να γιορτάζεις την κάθε στιγμή.


Αλήθεια, η μέρα των ερωτευμένων σε κάνει να αισθάνεσαι ένα παράξενο σφίξιμο στο στομάχι, επειδή έρχεται και σου υπενθυμίζει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο πως για μία ακόμη χρονιά δεν είσαι σε σχέση; Εντάξει, δεν χάλασε και ο κόσμος.

Μήπως θα ήταν πιο ωφέλιμο για εσένα, να έβλεπες τα πράγματα από την άλλη πλευρά; Να ένιωθες, δηλαδή, ευγνωμοσύνη και χαρά που είσαι ελεύθερη, ανεξάρτητη, που πατάς γερά στα πόδια σου και μπορείς να απολαμβάνεις κάθε στιγμή λες και είναι γιορτή, χωρίς να χρειάζεσαι απαραίτητα έναν σύντροφο στο πλευρό σου;

Έτσι και αλλιώς, κάθε μέρα που ξυπνάς υγιής, που μπορείς και «γεύεσαι» τις μικρές χαρές και τις λύπες της ζωής, που κυνηγάς τα όνειρά σου, που γνωρίζεις τον εαυτό σου, που συλλέγεις εμπειρίες, που δίνεις και παίρνεις αγάπη από τους γύρω σου, είναι μία μέρα που αξίζει να τη γιορτάζεις.

Γιατί κατά βάθος είσαι αθεράπευτα ρομαντική και επιμένεις να πιστεύεις στον έρωτα.


Όσο εμπορική και αν είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ο έρωτας παραμένει ένα δυνατό συναίσθημα που αξίζει να το γιορτάζουμε και το ξέρεις καλά. Ακόμη και αν ράγισε πολλές φορές η καρδιά σου στο παρελθόν και χρειάστηκες χρόνο και μπόλικα αποθέματα υπομονής για να βάλεις τα κομμάτια πίσω στη θέση τους, εσύ δεν χάνεις την πίστη σου στο έρωτα.

Παρά τις αναποδιές, τις αποτυχημένες απόπειρες για ένα happy ending και τα πρώτα ραντεβού που δεν είχαν συνέχεια, ξέρεις πως είσαι ένας άνθρωπος που του αξίζει να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Άλλωστε, το έχεις κάνει τόσες πολλές φορές και θα το κάνεις ξανά.

Θα ερωτεύεσαι, μετά θα ξε-ερωτεύεσαι και αυτό είναι αναπόφευκτο, ζωτικό και υπέροχο. Αν αυτός ο λόγος δεν είναι αρκετός για να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο, τότε τι είναι;

Γιατί οφείλεις να γιορτάσεις το γεγονός ότι δεν είσαι σε σχέση με τον λάθος άνθρωπο.


Νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου, επειδή φέτος η μέρα των ερωτευμένων θα σε βρει μόνη σαν το λεμόνι; Αλήθεια, πώς πιστεύεις ότι θα αισθάνεται αύριο, κάποιος που παραμένει σε μία σχέση με έναν άνθρωπο που καθημερινά τον τσιτώνει, τον απογοητεύει, τον πληγώνει, ενώ τον τελευταίο έναν χρόνο φλερτάρει έντονα με την ιδέα να τον χωρίσει; Είμαι σίγουρη πως δεν θέλεις να ξέρεις.

Ακριβώς για αυτό, να θυμάσαι πως ένας πολύ καλός λόγος για να γιορτάσεις φέτος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με την επισημότητα και τη λαμπρότητα που της αναλογεί, είναι το γεγονός πως δεν βρίσκεσαι σε σχέση με τον λάθος άνθρωπο.

Ειλικρινά, αυτός από μόνος του είναι ένας καλό λόγος για να γιορτάζεις, όχι μόνο τη 14η Φλεβάρη, αλλά κάθε μέρα του χρόνου.

Γιατί είναι μία ευκαιρία να θυμηθείς πόσο πολύ έχεις αγαπήσει και πόσο έχεις αγαπηθεί.


Αν υπάρχει μία ανάμνηση που επανέρχεται στο μυαλό μου κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η εικόνα του συμμαθητή μου, Παναγιώτη, να διασχίζει το προαύλιο του Δημοτικού μας σχολείου, να στέκεται μπροστά μου με έναν λούτρινο Μίκυ Μάους-καουμπόι στην αγκαλιά του και να μου χαρίζει το πρώτο δώρο που έλαβα ποτέ στη ζωή μου για την ημέρα των ερωτευμένων.

Από τότε ακολούθησαν πολλά αγόρια, μικρά, αθώα ή και πιο… πονηρά highlights της ερωτικής μου ζωής, love stories, σύντομα φλερτ, μακροχρόνιες συντροφικές σχέσεις και φλογεροί έρωτες που έληξαν άδοξα.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, τέτοια μέρα σκέφτομαι πως όσο και αν πληγώθηκα από αυτούς τους χωρισμούς στο παρελθόν, είμαι ένας άνθρωπος που έχω αγαπήσει και έχω αγαπηθεί πολύ. Οπότε, δικαιωματικά οφείλω να γιορτάζω την ημέρα των ερωτευμένων, είτε με βρίσκει μόνη (σαν το λεμόνι), είτε σε μία όμορφη και ισότιμη σχέση.

Αν όλα τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά για να σε πείσουν να οργανώσεις μία σπιτική μάζωξη με τις κολλητές σου, για να ξορκίσετε μαζί τη moody διάθεση της Δευτέρας και τα lonely vibes του Αγίου Βαλεντίνου, να ξέρεις πως η μέρα των ερωτευμένων είναι μία γιορτή που καθιερώθηκε κάπου στα μέσα του 14ου αιώνα. Και ποια είσαι εσύ στο φινάλε, που θα πας κόντρα σε μία παράδοση που μετράει τόσους αιώνες;

ΠΗΓΗ: queen.gr