Ετοιμάζουν πρωτάθλημα… χαστουκιών

Στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο και ρίχνουν δυνατά χαστούκια: Δεν λείπουν οι σοβαροί τραυματισμοί και οι διασείσεις, καθώς δεν υπάρχει καμία άμυνα.

Η αθλητική επιτροπή της πολιτείας της Νεβάδα ψήφισε την περασμένη εβδομάδα στο Λας Βέγκας υπέρ ενός πρωταθλήματος… χαστουκομαχίας – ενός παράδοξου «αθλήματος» που όπως σημείωσε εύστοχα ο δημοσιογράφος Ben Fowlkes είναι «αυτό που θα παίρνατε αν αφήνατε 13χρονα αγόρια να εφεύρουν ένα νέο άθλημα».

Ακόμη και οι λάτρεις του ΜΜΑ φαίνεται να έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το slap fighting, με την κύρια να είναι πως «είναι όλα επίθεση και καθόλου άμυνα» – όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Τρεντ Ρέινσμιθ στην ιστοσελίδα ειδήσεων του UFC Bloody Elbow.

«Είναι σύνηθες να βλέπουμε αγωνιζόμενους με βαριά διάσειση ή να πέφτουν εντελώς αναίσθητοι από τα χτυπήματα».

Στο Twitter, ο Luke Thomas, αναλυτής μαχητικών αθλημάτων για το CBS, έγραψε: «Αν το μποξ είναι να χτυπάς και να μη χτυπιέσαι, το slap fighting είναι κάπως το αντίθετο, όπου το να χτυπιέσαι είναι ειδικά κανονισμένο και γίνεται χωρίς εμπόδια. Η επιτροπή της Νεβάδα είναι αρκετά ξεδιάντροπη».

Σοκάρουν τα βίντεο από τον διαγωνισμό χαστουκιών.


Τα φετινά βίντεο από έναν διαγωνισμό, το Slap Fighting Championship, δείχνουν μερικές αρκετά βίαιες επαφές χέρι με πρόσωπο, ενώ ο αποδέκτης απλά στέκεται και το… δέχεται, ακόμη και γελάει.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr