Η γυναίκα που γέννησε τρία παιδιά αλλά κανένα δεν είχε το DNA της

Μια ιστορία από την Ουάσινγκτον μας εντυπωσίασε καθώς πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση που τα παιδιά δεν είχαν το ιδίο DNA με τη μητέρα.


Η ιστορία πήρε διαστάσεις καθώς έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς έπρεπε να αποδειχθεί ότι είναι η πραγματική μητέρα των τριών παιδιών της.

Χρειάστηκαν μήνες δικαστικών μαχών και εισηγήσεις ιατρών που βρήκαν ότι πρόκειται για σπάνια ιατρική υπόθεση, αφού υπήρχε το φαινόμενο το χιμαιρισμού.

Η Lydia Fairchild και ο σύζυγος της, έγκυος στο τρίτο παιδί, αποφάσισαν να χωρίσουν. Τότε η Lydia ζήτησε τεστ πατρότητος, αλλά τα αποτελέσματα έκρυβαν μια έκπληξη. Τα παιδιά είχαν το dna του πατέρα αλλά όχι της μητέρας.

Οι καυγάδες του ζευγαριού έφθασαν σε ακρότητες, μέχρι και ότι ήταν παρένθετη μητέρα και όχι η πραγματική, ακούστηκε στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει την κηδεμονία.

Τελικά μετά από πολλές εξετάσεις αποδείχθηκε ότι τα δίδυμα δεν είχαν το ίδιο dna καθώς το ένα απορρόφησε το dna του άλλου. Το φαινόμενο ονομάζεται χιμαιρισμός και είναι εξαιρετικά σπάνιο.