Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ ΣΤΟ MOODRADIO

Η Κατερίνα Βρανά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η απόφασή της να σπουδάσει υποκριτική στην Αγγλία την έφερε σε επαφή με τον κόσμο της stand up comedy.

Συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (2004 – 2014) και σε ταινίες μικρού μήκους σε Ελλάδα και Αγγλία. Συνεργάζεται με τους Αγγλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς BBC και Channel 4.

Το 2009 ξεκίνησε το stand-up κι έφτασε στον τελικό του διαγωνισμού stand-up “Funny Women Awards” που έγινε στο Comedy Store του Λονδίνου.

Τον Νοέμβριο του 2011 βρέθηκε στο Λος Άντζελες για εμφανίσεις και αμέσως μετά παρουσίασε το πρώτο ελληνικό σόλο σόου της στην Αθήνα, το ”Μαραζώνω στην Ξενιτιά”, για 3 μόνο παραστάσεις. Λόγω επιτυχίας, το σόου αυτό ξανανέβηκε τον Μάρτιο του 2012 στην Αθήνα και από τον Μάιο του 2012 παιζόταν μιά φορά τον μήνα στο Λονδίνο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τον Μάιο του 2012 η Κατερίνα πήρε μέρος στο TEDx Thessaloniki, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC να μιλήσει για την Ελληνική κρίση και σε ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC και του ΒΒC World.
Από τις αρχές του 2013 παρουσιάζει το πρώτο της σόλο σόου στα Αγγλικά “Feta with the Queen” σε Λονδίνο και Αθήνα, και στα Φεστιβάλ Μελβούρνης, Μπράϊτον και Εδιμβούργου 2013 όπου έγινε sold out, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο.

Το 2014 το “Feta with the Queen” έγινε sold out στο Φεστιβάλ της Αδελαΐδας και του Εδιμβούργου και σε μια σειρά 26 παραστάσεων στην Αθήνα τον Απρίλιο κ Μάϊο, στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Το “Feta With The Queen” είναι το μοναδικό σόλο σόου stand-up comedy στον κόσμο που παρουσιάστηκε σε δύο γλώσσες κι έγινε sold out και στις δύο γλώσσες σε τρεις χώρες.

Όταν βρίσκεται στην Αγγλία, εμφανίζεται καθημερινά σε παραστάσεις stand-up comedy και τρέχει ένα από τα πιό πετυχημένα comedy clubs του Λονδίνου, το Angel Comedy.

Eπιμέλεια και παρουσίαση
Φτίκας Πέτρος & Βασίλης Κανελλόπουλος
www.moodradio.gr

Ακούστε