Η ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΣΤΟ MOOD RADIO

Η Ραλλία Χρηστίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.Ο πατέρας της κατάγεται από την Ξάνθη και η μητέρα από την Κοκκινιά του Πειραιά. Και οι δύο, μικρασιατικής καταγωγής.

Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στο Εθνικό Ωδείο, από όπου αποφοίτησε στα 22 της χρόνια με βαθμό πτυχίου άριστα παμψηφεί, ενώ συνέχισε σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των σχολικών της χρόνων στο Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης, από το οποίο αποφοίτησε το 1997,δραστηριοποιήθηκε στον καλλιτεχνικό τομέα, συμμετέχοντας σε παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει επί δύομιση χρόνια μαθήματα φωνητικής, κινησιολογίας και υποκριτικής .
Συμμετείχε επί 6 χρόνια στο ημιεπαγγελματικό συγκρότημα Νάστρα, ενώ ήταν για δύο χρόνια μέλος της κλασικής χορωδίας Μάρσιππος.
Έπτά χρόνια πριν, έγινε δεκτή στην τηλεοπτική Μουσική Ακαδημία του ΑΝΤ1, Fame Story όπου ξεχώρισε και εντυπωσίασε για τις φωνητικές τις δυνατότητες.
Μετά τη λήξη του Fame Story, πραγματοποίησε μια σειρά live εμφανίσεων με το σχήμα FAME STORY LIVE σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τον χειμώνα 2004-2005 ξεκινάει την επαγγελματική της live καριέρα δίπλα στο Γιάννη Κότσιρα, το Μανώλη Φάμελλο και τη Μελίνα Ασλανίδου στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα.
Το καλοκαίρι πραγματοποίησε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα στο πλάι του Γιάννη Κότσιρα και του Μανώλη Φάμελλου. ενώ την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά από τη Heaven, με τον τίτλο “Με το βλέμμα της καρδιάς”, σε παραγωγή Κώστα Καλημέρη και Γιάννη Κότσιρα .
Το χειμώνα 2005-2006 εμφανίζεται στη νέα μουσική σκηνή “ΑΝΟΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ” μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Μανώλη Πυροβολάκη.
Στην συνέχεια ακολουθούν συναυλίες στο πλευρό της Ελένης Τσαλιγοπούλου και της Ανδριάνας Μπάμπαλης.Το καλοκαίρι εμφανίστηκε μαζί με τον Μανώλη Λιδάκη σε όλη την Ελλάδα. Tον Μάιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε και ο δεύτερο προσωπικός της Δίσκο, με τίτλο « Ένα χάδι ζεστό».Η Ραλλία στις 15/11/2007 δοκιμάζει “κάτι άλλο” στην σκηνή του Σταυρού του Νότου-Απέναντι μαζί με τους μουσικούς Αλέξη Αποστολάκη, Φώτη Σιώτα, Οδυσσέα Γαλανάκη, Κώστα Γιαννίρη & Χρήστο Αλεξάκη.
Οι εμφανίσεις αυτές γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και έτσι τον Φεβρουάριο του 2008 ξεκινούν νέες παραστάσεις μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.Το καλοκαιρι 2008 με το ίδιο σχήμα πραγματοποιήθηκαν συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας.Παράλληλα κυκλοφόρησε και τον Σεπτέμβριο ένας live δίσκος από τις εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου, με τίτλο « Μόνο μια νύχτα live » .Τον Οκτώβριο το επιτυχημένο δίδυμο Ραλλία-Μελίνα ξεκινούν ένα καινούριο κύκλο εμφανίσεων πάλι στον Σταυρό του Νότου-Απέναντι όπου θα ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία τον Μάιο του 2009.
Έπειτα ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία με τον Γ.Κότσιρα και τον Μύρωνα Στρατή ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της τέταρτης προσωπικής δουλειάς από την Heaven με τίτλο Έτοιμη από το οποίο ξεχωρίζουν ραδιοφωνικά και οπτικοποιούνται 4 singles :Πάνε τώρα μέρες (ντουέτο με τον Γ.Σαμπάνη) ,Εξω βγές, Ο,τι πληγώνει, Μιά ζωη.
Τον Οκώβριο του 2009 ξεκινά παραστάσεις στην Ακτή Πειραιώς παρέα με τους Β.Παπακωσταντίνου,Σ.Μπουλά,Λ. Παπαδόπουλο και το Γ.Ζουγανέλη και τον Νοέμβριο βρίσκεται παρέα με τη Μ.Ασλανίδου στο club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη.
Το καλοκαίρι 2010 πραγματοποιεί συναυλίες μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Λάκη Παπαδοπουλο.
Το χειμώνας του 2011 πραγατοποιεί Live εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στο μουσικό τηλεοπτικό show φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Mega Channel, Just the two of us.
Το καλοκαίρι του 2011 πραγματοποιεί live εμφανίσεις με τον Χρήστο Δάντη
Από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου επιστρέφει μετά από 2 χρόνια στο Σταυρό του Νότου Plus ξεκινάει μία σειρά εμφανίσεων παρέα με την Σοφία Βογιατζάκη. Σε ένα πρόγραμμα «ανατρεπτικό», γεμάτο αγαπημένες μουσικές παλιές και καινούργιες! Παρέα με τρεις υπέροχους μουσικούς, τον Χρήστο Αλεξάκη στα keyboards και τον προγραμματισμό, τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι, τον Νίκο Νταρίλα στα κρουστά η Ραλλία «επιστρέφει» ανανεωμένη,σε πρώτο πλάνο αγκαλιά με τις κιθάρες της, σε ένα πρόγραμμα όπου «αποδομεί» τα τραγούδια, στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβουν…!
Ταυτόχρονα κυκλοφορεί νέο album με έντεκα ολοκαίνουργια τραγούδια μόνο σε ψηφιακή μορφή με τίτλο `Στην απέναντι πλευρά`. Πρόκειται για την πέμπτη προσωπική δισκογραφική της δουλειά και την πρώτη στην οποία η ίδια υπογράφει συνθετικά όλα τα τραγούδια,σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου.
Τον Δεκέμβριο υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με την Sony Music και τον Φεβρουάριο του 2012, ο νέος της δίσκος με τίτλο στην “Απέναντι πλευρά” κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία.
επιμελεια και παρουσιαση
www.moodradio.gr
Ρένα Κρανιώτου
ΑΚΟΥΣΤΕ