Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” – Εντοπίστηκε ένας νεκρός

Μεγάλη φωτιά στην μονάδα Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου, με έναν νεκρό. Προκλήθηκε από νοσηλευόμενο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης για μεγάλη φωτιά στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, στην πτέρυγα covid από όπου και ξεκίνησε η φωτιά.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Β’ Πνευμονολογική πτέρυγα, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και συγκεκριμένα στους θαλάμους covid, όταν, ασθενής που νοσηλευόταν στον θάλαμο έβαλε φωτιά στις πιτζάμες του, με αποτέλεσμα αυτή να επεκταθεί στα κλινοσκεπάσματα.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον συγκεκριμένο θάλαμο, όπου λίγο αργότερα το άτομο βρέθηκε απανθρακωμένο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο νοσοκομείο

Λίγο νωρίτερα, ο Διευθυντής της Κλινικής Δ. Χλώρος, περιέγραψε την κατάσταση εντός του νοσοκομείου: “Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα από τους καπνούς.

Είμαι κλεισμένος στο γραφείο μου και προσπαθώ να πάρω αέρα από τα παράθυρα”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως στη συγκεκριμένη πτέρυγα νοσηλεύονται πολλοί ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα: “Σίγουρα θα υπάρχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι ασθενείς παραμένουν μέσα στη μονάδα. Δεν έχει γίνει ακόμα εκκένωση. Ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί”.

Εν συνεχεία, ο κ. Χλωρός είπε: “Κινδυνέψαμε όλοι. Και οι ασθενείς και το προσωπικό. Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη φωτιά. Είναι πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό. Έχουμε να κάνουμε με ένα παλιό νοσοκομείο και με ένα κτίριο που δεν είναι ασφαλές”.

Μάλιστα, ο Διευθυντής της Κλινικής ανέφερε ότι η φωτιά πιθανότητα προκλήθηκε από νοσηλευόμενο: “Ασθενής που νοσηλεύεται με κορονοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά”, είπε στο Open ο Διαμαντής Χλώρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορονοϊό: “Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε εικόνα τι γίνεται με τους ασθενείς”.

ΠΗΓΗ: news247.gr