Κύπρος: Συνελήφθη ο διοργανωτής της διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο μαζί με τους άλλους 6 συλληφθέντες που σχετίζονται με τα επεισόδιά της Κυριακής.

Την περασμένη Κυριακή αντιεμβολιαστές στην Κύπρο προχώρησαν σε βίαιη διαμαρτυρία και προκάλεσαν ζημιές στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma TV και τραυματισμούς. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Η επίθεση έγινε την ώρα που ο δημοσιογράφος Νέστορας Βασιλείου ήταν στον αέρα και ενημερώθηκε από το κοντρόλ ότι έχει πραγματοποιηθεί εισβολή. Η αστυνομία ξεκίνησε να συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να φτάσει στη σύλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης.

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, που βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια, είναι γιατρός με μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ο δρ. Σωτηριάδης είναι από τους επιστήμονες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν. Ο επιδημιολόγος υποστήριξε πολλές φορές ότι ο κίνδυνος του COVID19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης.

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο μαζί με τους άλλους 6 συλληφθέντες που σχετίζονται με τα επεισόδιά της Κυριακής.

Καταδίκαζε την επίθεση μέσω Facebook

Ο κ. Σωτηριάδης είχε σπεύσει να καταδικάσει τα επεισόδια μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει τις Αρχές.


«Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσοι δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.

ΠΗΓΗ: newpost.gr