Νίκος Καρανίκας: Δοκίμασα σκληρά ναρκωτικά με… επιστημονικό τρόπο !!!

«Ποταμός» ο Νίκος Καρανίκας, ο άνθρωπος που απασχόλησε όσο λίγοι στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα σκληρά ναρκωτικά που δοκίμασε για επιστημονικούς λόγους, η κάνναβη που είναι πιο ευεργετική από τη βότκα και το ουίσκι, το τηλεφώνημα του Άδωνι Γεωργιάδη και, φυσικά, η συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο και το μνημόνιο που δεν έσκισε αλλά… έσκισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα από το 2016 έως το 2019, ο Νίκος Καρανίκας αποδέχτηκε τον τίτλο του… «σκάουτερ», του ανθρώπου που ανακάλυψε τον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε στην εκπομπή Tik Talk στον Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ για όλα.

Ο Νίκος Καρανίκας, που όταν είχε πρωτοαναλάβει καθήκοντα στο Μαξίμου είχε γίνει ευρέως γνωστός για τις αναρτήσεις και το θαυμασμό του στην Ελένη Μενεγάκη, αποκάλυψε ότι έχει κλείσει το λογαριασμό του στο twitter γιατί τα social media «του έβγαζαν έναν εαυτό που έβριζε».

«Η Αριστερά δεν ήθελε να κυβερνήσει, αλλά μεγαλούργησε όποτε έβαλε το χέρι της στην εξουσία, μία φορά με το ΕΑΜ και μία με τον Τσίπρα»

Είπε επίσης ότι ως σύμβουλος του (πρωθυπουργού τότε) Αλέξη Τσίπρα, έπαιρνε 1.200 ευρώ το μήνα και όχι 5.000, 10.000 και 50.000 ευρώ που έλεγαν και του… ζητούσαν δανεικά οι φίλοι του. Πριν γίνει σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Νίκος Καρανίκας ήταν σερβιτόρος και, όπως είπε, έβγαζε περισσότερα.

Είχε επιλέξει αυτή τη δουλειά γιατί έπρεπε να κάνει κάτι του… ποδαριού αφού είχε αφιερωθεί «στο στήσιμο της παράταξης».

Ο Νίκος Καρανίκας και ο Αλέξης Τσίπρας.


Πέρα από το ότι είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Αλέξη Τσίπρα, όταν επί προεδρίας Μαρίας Δαμανάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος κι άλλα στελέχη αναζητούσαν τον «ανθό της Αριστεράς» για να στελεχώσουν τη νεολαία, ο Νίκος Καρανίκας δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος.

«Μαζί με άλλα στελέχη της Αριστεράς, κόντρα στη βούληση της -τότε- προέδρου του Συνασπισμού, Μαρίας Δαμανάκη, ιδρύσαμε τη Νεολαία του κόμματος», είπε.

«Είναι ηγέτης» είπε και τόνισε πως δεν θα υπάρξει άλλος για εκείνον. Χαρακτήρισε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα τολμηρό, γιατί δεν φοβήθηκε να γίνει φίλος του παρόλο που οι ιδέες του, όπως για τα ναρκωτικά ή για την άρνηση στράτευσης, προκαλούσαν αντιδράσεις.

«Ο Τσίπρας είναι ηγέτης της Αριστεράς, φίλος μου και δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη. Πήρε το βάρος να με διορίσει σε μια υψηλή θέση, άκουσε χυδαιότητες και με υπερασπίστηκε ονομαστικά στη Βουλή», τόνισε.

Η συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο.


Φυσικά από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. «Θα ήμασταν κυβέρνηση πανίσχυρη αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αυτοδυναμία και 160 βουλευτές. Ο Καμμένος μια χαρά ήταν, παρ’ όλα αυτά έπρεπε να πάω με τον Καμμένο» είπε ο Νίκος Καρανίκας.

Και μίλησε για αυταπάτες στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Μπορεί ο Τσίπρας να έδωσε την εικόνα ότι σκίζουμε τα μνημόνια, αλλά τον συμβολισμό δεν τον βλέπει κανείς. Δεν σκίσαμε τα μνημόνια ως πράξη, αλλά υπογράψαμε ένα άλλο μνημόνιο που ακύρωνε τα υπόλοιπα», είπε.

Μίλησε και για το πως έγινε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού. Ο Νίκος Καρανίκας έμενε στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της ασθένειας της μητέρας του. Μετά τον θάνατό της, βρέθηκε στις Βρυξέλλες τυχαία με τον Αλέξη Τσίπρα. «Τότε μου είπε: “Νίκο, η μαμά πέθανε, δεν μπορείς να αποφεύγεις κάποια πράγματα, κανόνισε να κατέβεις στην Αθήνα”». Και κατέβηκε…

Κατά την άποψή του, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψωνίστηκαν ως κυβερνητικά στελέχη. «Ο Τσίπρας δεν ψωνίστηκε, ο Τζανακόπουλος δεν ψωνίστηκε, ο Παππάς το ίδιο», είπε και πρόσθεσε ότι τα στελέχη της Αριστεράς «δεν το έχουν με την πολυτέλεια».

Το τηλεφώνημα του Άδωνι.


Ο Νίκος Καρανίκας περιέγραψε και τη στιγμή που… συζητήθηκε πριν από λίγο καιρό: το τηλεφώνημα του Άδωνι Γεωργιάδη, που τον κάλεσε να συζητήσουν το νομοσχέδιο για την κάνναβη (που δεν πέρασε το ’18 λόγω… Καμμένου όπως είπε) και του ζήτησε και δημόσια συγγνώμη.

«Ήμουν στην Κουμουνδούρου σε κάποιο γραφείο, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. “Μισό λεπτό να σας συνδέσω με τον κ. υπουργό”, μου είπε η γραμματέας. Προς στιγμήν χάθηκα, νόμιζα ότι έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Λέγοντας πως αναγνώρισε τον υπουργό Ανάπτυξης από τη φωνή το, αποκάλυψε για όσα ακολούθησαν: «Μου είπε “ξέχασε όσα είπαμε, φύγε από τη Θεσσαλονίκη και έλα να μιλήσουμε για τη φαρμακευτική κάνναβη”. “Δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη, εδώ είμαι”, του απάντησα.

«Πρέπει να πηγαίνει στο φαρμακείο να την πάρει, αντί να πηγαίνει στον ντίλερ της γειτονιάς του» είπε για την κοκαΐνη.


Ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα και πήγα στο γραφείο του. Εκεί μιλήσαμε για το project. Ήταν ευγενής».

«Είναι ένας άνθρωπος που παραδέχθηκε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη. Αφού είχε σκοπό να προχωρήσει ένα θέμα για το οποίο χάσαμε 2,5 χρόνια, είπα ας προχωρήσουμε», συνέχισε ο Νίκος Καρανίκας για τον Άδωνι Γεωργιάδη, παραδεχόμενος πως άλλαξε άποψη για τη δημόσια εικόνα του.

Η κάνναβη και τα σκληρά ναρκωτικά.


«Η κάνναβη για εμένα δεν είναι σκληρό ναρκωτικό. Είναι πολύ πιο ακίνδυνο, πολύ πιο ευεργετικό από τη βότκα και του ουίσκι. Το κάπνισμα κάνει κακό, το χασίς δεν κάνει.

Η κάνναβη δεν είναι για να την υπερκαταναλώνουμε», είπε ο Νίκος Καρανίκας, που δεν δίστασε να απαντήσει να απόλυτη ειλικρίνεια στην ερώτηση αν έχει κάνει «σκληρά» ναρκωτικά. Αλλά όπως είπε, επειδή από μικρός ήταν στρατευμένος στην Αριστερά, το έκανε για λόγους… έρευνας.

«Ναι έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, εις γνώση μου. Έκανα κοκαΐνη και ηρωίνη. Θέλω να σου πω ότι από τα 14 μου είμαι στρατευμένος στην Αριστερά.

Ό,τι έκανα, το έκανα μέσα σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία που μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Δεν μου άρεσαν, δεν τα αγάπησα.

Όταν έκανα, το έκανα για να δω τι είναι αυτό που λένε, το οποίο γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Η επιστήμη έλεγε άλλα πράγματα.

Σαν παρέα, κάτσαμε, το κουβεντιάσαμε, οργανωμένα παιδιά στην Αριστερά ήμασταν. Είπαμε να κάνουμε δοκιμή να δούμε και από εκεί μπορούμε να μιλάμε στον κόσμο.

Το κάναμε, με τρόπο επιστημονικό, με φίλο που ήταν γιατρός. Κάτσαμε να βρούμε ποια είναι η δοσολογία που δεν σε σκοτώνει, τον τρόπο που μπορείς να το κάνεις και να μην είναι επώδυνος, να μην είναι μεταδοτική αρρώστια, επίσης το περιβάλλον για να μην εκτεθούμε. Μείναμε σε ένα σπίτι, να δούμε τι κάνει. Δεν το χαρήκαμε.

Η κόκα τζάμπα τη βγάζουνε, για έναν άνθρωπο που είναι ενεργητικός, κινητικός, δραστήριος. Δεν κατάλαβα, θεώρησα ότι είναι χαζό πράγμα. Δεν μου άρεσε, το είπα και στους φίλους μου. Η ηρωίνη είναι ένα άλλο πράγμα, είναι οπιούχο, που λέμε. Το έκανα, το δοκίμασα μία φορά, δε μου άρεσε.

Αυτές οι ουσίες σε κάνουν κάποια λέβελ πέραν του εαυτού σου. Είσαι ο εαυτός σου με μια ξένη ουσία. Πόσο ωραίο να είναι φιλοσοφικά αυτό; Η κάνναβη δεν σε κάνει άλλο άνθρωπο. Γι’ αυτό λέω ότι δεν είναι ναρκωτικό».

Για την κοκαΐνη τόνισε ότι είναι χημική ουσία που δημιουργεί ψυχολογικές εξαρτήσεις και πρέπει να χορηγείται με χαρτί γιατρού. «Πρέπει να πηγαίνει στο φαρμακείο να την πάρει, αντί να πηγαίνει στον ντίλερ της γειτονιάς του», τόνισε.

Δείτε το απόσπασμα

Στη φυλακή.


Ο Νίκος Καρανίκας μίλησε και για την περίοδο που φυλακίστηκε για 4 μήνες επειδή ήταν αντιρρησίας συνείδησης. Όταν ρωτήθηκε αν σε περίπτωση πολέμου τάσσεται υπέρ της στράτευσης, απάντησε ότι πρέπει να γίνει συνειδητά -επικαλούμενος τις αριστερές του καταβολές από το ΚΚΕ- και πως ο ίδιος σε μια τέτοια περίπτωση θα βοηθήσει στα μετόπισθεν.

«Ιδεολογικά είμαι Αριστερός και θα πολεμήσω με πατριωτισμό με τον δικό μου τρόπο. Δεν επιτρέπω να βάλει κανείς χέρι στην πατρίδα μου, αλλά πατρίδα μου είναι και τα βουνά και οι θάλασσες και τα ποτάμια και οι λίμνες, τα οποία τα αφήνουμε να καταστρέφονται».


Δείτε όλη την εκπομπή