ΟΙ 1550 ΣΤΟ MOOD RADIO

Οι 15 50 σχηματίστηκαν στις αρχές του 1998 από τον Ρουσσέτο Δημητρόγλου, τον Γιάννη Κουμέττη και τον Τάσο Σταύρακα.

Ξεκίνησαν ως cover band αλλά στην συνέχεια συνειδητοποίησαν οτι ο ρόλος του διασκεδαστή, παρόλο που ήταν κάτι που τους ευχαριστούσε, δεν ήταν αρκετός.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο με τη δισκογραφική εταιρεία Planetworks. Ο δίσκος, με παραγωγό τον Γιάννη Μεθενίτη (NITRO FM) που περιέχει έντεκα κομμάτια, μεταξύ των οποίων ένα ορχηστρικό και μία διασκευή από τους Radiohead, πήρε άριστες κριτικές ακόμη και από τους λεγόμενους «δύσκολους» κριτικούς (όπως ενδεικτικά Ζήλος- ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, Λαμπρόπουλος-ΔΙΦΩΝΟ κα), καθώς και την προτίμηση των παραγωγών του ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» (πέντε εβδομάδες στο νούμερο 1 του top-ten παραγωγών – κοινού). Τα singles που ξεχώρισαν και έγιναν video clip ήταν τα : «Ήσουν παντού» και «Ταξιδιώτης της ερήμου».

Τη μουσική πορεία των 15 50 ακουλουθεί από κοντά & ένα έντυπο που μοιράζεται δωρεάν στην Αθήνα, το Rockumentary. Η ιδέα του Rockumentary ξεκίνησε από μια απλή αφίσα, που έμοιαζε με το εξώφυλλο εφημερίδας και προανήγγειλε τις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας.

Στην πορεία η αφίσα μετατράπηκε σε ένα ολιγοσέλιδο έντυπο, που καταγράφει κάποιες όψεις της επικαιρότητας και φυσικά, αναφέρεται βασικά στα νέα των 15 50. Τη διάρκεια αυτή οι 15 50 εμφανίζονται συνεχώς σε διάφορα club της Αθήνας

Τον Νοέμβριο του 2004 κυκλοφορούν το δεύτερο LP τους, με τίτλο «Κάποια Κυριακή», με τη δισκογραφική εταιρεία Energy Team. Ο δίσκος αυτός γίνεται επίσης αντικείμενο άριστων κριτικών από το σύνολο του μουσικού (και όχι μόνο) τύπου.

Αυτή τη φορά την παραγωγή επιμελούνται προσωπικά οι ίδιοι οι 15 50, και τη μίξη επιμελείται ο τότε τραγουδιστής τους, Ιωσήφ Μοσχόπουλος. Ο δίσκος αυτός περιέχει 12 συνολικά κομμάτια. Το πρώτο video clip του δίσκου αυτού είναι το κομμάτι «Κάποια Κυριακή», το οποίο παίχτηκε σε όλα τα μουσικά κανάλια, τόσο πανελλαδικής, όσο και τοπικής εμβέλειας.

Τον Οκτώβριο του 2007 κυκλοφορεί από την MBI ο τρίτος τους δίσκος με τίτλο «Όσα Μπορείς», ο οποίος περιέχει 12 συνολικά κομμάτια, μεταξύ των οποίων και διασκευή του γνωστού τραγουδιού «Δεν Είσαι Eδώ» το οποίο ερμήνευσε πρώτη η Δήμητρα Γαλάνη. Τα κομμάτια “Ακόμα μια Φορά (Δεν είσαι Εδώ)” και “Όσα Μπορείς” παίζονται το χειμώνα 07-08 από τα ραδιόφωνα της πρωτεύουσας, αλλά και την επαρχίας. Μάλιστα το “Όσα Μπορείς” ακούγεται και στα διαφημιστικά ραδιοφωνικά μηνύματα της εταιρείας Jack Daniels με την οποία οι 15 50 έχουν σταθερή συνεργασία. Οι 15 50 θα κυκλοφορήσουν με τη δισκογραφική εταιρεία MBI, τους δύο επόμενους δίσκους τους εντός της επόμενης πενταετίας. Το πρώτο video clip του δίσκου αυτού αφορούσε το κομμάτι Ακόμα μια Φορά (Δεν είσαι Εδώ) και που προβάλλεται σε καθημερινή βάση στα κανάλια MAD TV και ALTER. Το κομμάτι αυτό έχει συμπεριληφθεί και στις συλλογές: τα Ελληνικά του high jack – 2009 (pan vox), non-stop 40 John Greek (legend), το ΠΟΠ και ΡΟΚ παρουσιάζει: Νέα Ελληνική Σκηνή (modern times).

Απο τη δημιουργία τους (αρχές 1998) εμφανίζονται καθημερινά, αρχικά σε αθηναϊκά clubs, και αργότερα σε όλη την Ελληνική επικράτεια, παρουσιάζοντας το δικό τους υλικό, αλλά και εκτελώντας cover πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να έχουν πάνω από 1200 εμφανίσεις στο ενεργητικό τους εντός των ορίων της Αθήνας, και άλλες 400 έξω από αυτή.

Από τον Μάιο του 2005 έως το Μάιο του 2006, συνόδευσαν το Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην πανελλήνια καλοκαιρινή και χειμερινή περιοδεία του, με παραπάνω από 100 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο. Τα live των 15 50 χαρακτηρίζουν η εντυπωσιακή σκηνική τους παρουσία και οι πρωτοποριακές επιλογές τους.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι 15 50 έχουν αποκτήσει έναν μεγάλο πυρήνα οπαδών, αρχικά στα νότια και δυτικά προάστια της πρωτεύουσας και τα τελευταία χρόνια και σε πολλές επαρχιακές πόλεις. Εκτός από τις καλοκαιρινές τους συναυλίες, οι 15 50 εμφανίζονται σε σταθερή βάση σε Αθηναϊκά clubs.

Οι 15 50 έδωσαν τη μουσική τους για την ταινία Η Σκόνη του Χρόνου του Θόδωρου Αγγελόπουλου , η οποία προβάλλεται από το Φεβρουάριο του 2009 στις αίθουσες όλου του κόσμου. Πρόκειται για μία διεθνή υπερπαραγωγή, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου, στην οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Willem Dafoe, Irene Jacob, Bruno Ganz, Michel Picolli. Στα πλαίσια της προώθησης αυτής της ταινίας, ήδη από το Μάρτιο του 2009 προβάλλεται το πέμπτο κατά σειρά VIDEO CLIP τους που αναφέρεται στο κομμάτι The true face of beauty, κομμάτι με το οποίο οι 15 50 συμμετέχουν στην ταινία. Το CD SINGLE που περιλαμβάνει κομμάτια από το δίσκο κυκλοφορεί με τον τίτλο Αναπνέω.

Το καλοκαίρι του 2006 οι 15 50 περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο μαζί με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Η περιοδεία αριθμεί πάνω από 40 εμφανίσεις και στέφεται από απόλυτη επιτυχία, με αποτέλεσμα η συνεργασία να συνεχιστεί και για το χειμώνα του 2006 έως την άνοιξη του 2007, οπότε και θα επιστεγαστεί με τη συμμετοχή (σύνθεση – εκτέλεση) των 15 50 στο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τίτλο «ΜΕΤΩΠΙΚΗ».
Το καλοκαίρι του 2009 οι 15 50 εμφανίζονται στο πλευρό της Έλενας Παπαρίζου και των Stavento στο club “ΘΑΛΑΣΣΑ PEOPLE’S STAGE”. Οι εμφανίσεις αυτές αποτελούν το γεγονός του καλοκαιριού και ως αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας, οι 15 50 με την Έλενα Παπαρίζου θα εμφανιστούν από κοινού στη διοργάνωση “MAD SECRET CONCERT” για το 2009.

Το καλοκαίρι του 2007 οι 15 50 πραγματοποίησαν συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας μαζί με τους: Νίκο Ζιώγαλα, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη. Η εν λόγω συνεργασία άφησε άριστες εντυπώσεις στο κοινό.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 οι 15 50 πραγματοποιούν πολλές συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία μαζί με το Γιάννη Ζουγανέλη.
Τον χειμώνα του 2009-2010 εμφανίζονται στο πλάι του Αντώνη Ρέμου στο Διογένη Studio.

Μέλη
Αλέξανδρος Μίχος-Φωνητικά
Ρουσσετος Δημητρόγλου-Κιθάρες
Γιάννης Κουμέτης-Μπάσο
Τάσος Σταύρακας-Πλήκτρα
Ιωσήφ Μοσχόπουλος-Φωνητικά και κιθάρα
Γιάννης Ρανης τύμπανα

επιμελεια και παρουσιαση
Κατερίνα Παπαδάκη

www.moodradio.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ