Οι Guns N’ Roses LIVE στην Αθήνα.

Οι μοναδικοί Guns N’ Roses έρχονται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 το Ολυμπιακό Στάδιο (OAKA) θα πάρει φωτιά. Οι μοναδικοί Guns N’ Roses – ο Axl Rose και ο Slash και ο Duff McKagan- έρχονται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Οι Guns N’ Roses επιστρέφουν με μια τεράστια Παγκόσμια Περιοδεία για το 2023 σε παραγωγή της Live Nation, πραγματοποιώντας headline shows σε στάδια, φεστιβάλ και αρένες, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Το εμβληματικό rock συγκρότημα ξεκινάει το ταξίδι του στις 5 Ιουνίου από το Park Hayarkon – Tel Aviv, Israel και συνεχίζει δυναμικά στην Ευρώπη, κλείνοντας τις συναυλίες στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Guns N’ Roses – Η πορεία προς τη δόξα.

Το 1985 στο Λος Άντζελες έγινε συγχώνευση των συγκροτημάτων “Hollywood Rose” (είχαν αρχηγό τον Αξλ Ρόουζ) και “L.A. Guns (είχαν αρχηγό τον Τρέισι Γκανς). Τα μέλη του συγκροτήματος κατέληξαν σε μια τελική σύνθεση: Αξλ Ρόουζ (φωνητικά), Ίζι Στράντλιν (κιθάρα) (οι δυο τους βρίσκονταν στους Hollywood Rose), Slash (κιθάρα), Νταφ ΜακΚάγκαν (μπάσο) και Στίβεν Άντλερ (ντραμς) (οι τρεις τους ενσωματώθηκαν αργότερα).

Το νέο συγκρότημα έκανε μια μικρή περιοδεία στο Σιάτλ και μετά όλα τα μέλη του έμεναν στο ίδιο σπίτι, στο Λος Άντζελες και έπαιζαν σε διάφορα μπαρ, ώστε να καταφέρουν να βρουν τον ήχο που τους ταίριαζε.

Μέχρι το 1986 είχαν γράψει 14 κομμάτια και μέχρι το 1987 έπαιζαν support στους Aerosmith, τον Alice Cooper και τους Mötley Crüe.

Το “Appetite for Destruction” (21 Ιουλίου του 1987) τους εκτόξευσε στην κορυφή της δημοτικότητας, ενώ όλοι εμείς που σχεδόν μεγαλώσαμε με το MTV βλέπαμε τα βιντεοκλίπ της μπάντας επί 24ωρου βάσεως. To καλοκαίρι του 1988, το πρώτο τους άλμπουμ έφθασε στην κορυφή των αμερικανικών charts.

Ο δίσκος αυτός είναι ένας από τους καλύτερους που ανέδειξε η ροκ μουσική σκηνή. Περιείχε τα κομμάτια: Welcome to the Jungle, It’s So Easy, Nightrain, Out ta Get Me, Mr. Brownstone, Paradise City, My Michelle, Think About You, Child o’ Mine, You’re Crazy, Anything Goes, Rocket Queen.

Guns N' Roses

Τα θυελλώδη προβλήματα της μπάντας με τα ναρκωτικά και ο ατίθασος χαρακτήρας τους έφερε πολλές διενέξεις, με τον Άντλερ να… απολύεται μετά την τραγική του εμφάνιση, στις 7 Απριλίου του 1990, στο “Farm AID IV”. Μέσα από απανωτές διαφωνίες και τσακωμούς στις 17 Σεπτεμβρίου του 1991, η μπάντα κυκλοφόρησε τους δίσκους”Use Your Illusion I” και “Use Your Illusion II”.

Χρόνια αργότερα, ο Slash δήλωσε στο περιοδικό “Total Guitar” για τις σχέσεις του με τον Ρόουζ “εγώ με τον Αξλ τα πήγαινα καλά. Η μόνη διαφωνία σε σχέση με τα Illusion ήταν όσον αφορά τα συνθεσάιζερ. Διαφωνούσα με τη χρήση τους και τότε και τώρα”.

Για τις ηχογραφήσεις των δύο δίσκων, ο Slash δήλωσε: “Κάναμε ό,τι κάνουμε συνήθως. Μπαίναμε στο στούντιο όλοι μαζί και παίζαμε τα τραγούδια, ζωντανά, και έτσι, έβγαινε ο δίσκος. Αλλά, επειδή δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ ακουστικά, έπαιζα μαζί με τη μπάντα, απλά και μόνο για την ενέργεια του όλου πράγματος.

Έπειτα, ξαναπήγαινα μόνος μου στο στούντιο και έγραφα τα δικά μου μέρη”. Τέλος, για τη χημεία της μπάντας είπε: “όταν βάζαμε στην άκρη τις χαζομάρες και απλώς παίζαμε, τότε πραγματικά υπήρχε ενότητα στο γκρουπ”.

Στα τέλη του 2015, επανενώθηκε η σύνθεση με τους Αξλ Ρόουζ, Slash και Νταφ ΜακΚάγκαν, και ο συνδετικός κρίκος για να συμφιλιωθούν Axl και Slash ήταν ο μπασίστας του συγκροτήματος, McKagan. 

Διάβασε εδώ όλη τη διαδρομή τους.

ΠΗΓΗ: news247.gr