ΟΙ MELODB ΣΤΟ MOOD RADIO

Οι Melo dB είναι μια ροκ μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Μια παρέα φίλων με κοινές μουσικές αναζητήσεις, που ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα τραγούδια τους τον Οκτώβρη του 2006. Σκοπός η δική τους κατάθεση στο χώρο της μουσικής αλλά και ο πειραματισμός ανάμεσα στην κλασική rock και τη νεότερη.

Τα πρώτα βήματα είχαν γίνει το καλοκαίρι του 2005 με το όνομα “ΠΑΡΑ ΘΥΡΑ”. Λίγο αργότερα ήρθε η συμμετοχή και η διάκριση στον 1ο Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό του Μύθος στα FM 93,4 με το τραγούδι “Πώς να κρατηθώ”(το τραγούδι ερμήνευσε ο Κώστας Yφαντής). Ένα χρόνο μετά η μπάντα με νέα μέλη, νέο όνομα και νέες μουσικές, κάνοντας μια νέα αρχή, ξεκίνησε σιγά σιγά να πειραματίζεται στο studio και να ηχογραφεί. Στόχος ήταν να βρουν στα τραγούδια τους τη μελωδία και την δύναμη. Τραγούδια δηλαδή που να σε αγγίζουν , αλλά και τραγούδια με ενέργεια και πολλά ντεσιμπέλ.

Έτσι ο στόχος γέννησε το όνομα Melo dB (μελωδικά ντεσιμπέλ) και άνοιξε ο δρόμος για την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με την PANVOX/ LYRA. Παράλληλα ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις. Με σεβασμό αλλά και προσωπικές πινελιές, διασκεύασαν γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια. Με την προσθήκη και των δικών τους τραγουδιών δημιουργήθηκε ένα δεμένο σύνολο, το οποίο παρουσίασαν σε μικρές αλλά και μεγάλες σκηνές της πόλης (Υδρόγειος, Ξυλουργείο Μύλου, Funkey, Colonial, Albireo, Nobar, Rock Club 168, Έντεχνον κ.α.).

Εμφανίστηκαν επίσης σε διάφορες εκδηλώσεις: σε φεστιβάλ κεραμικής και αγγειοπλαστικής σε συνεργασία με το κέντρο πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε οικολογικά φεστιβάλ όπως της λίμνης Κερκίνης καθώς και στο rock party and drift στο Ωραιόκαστρο αλλά και στη μέση του δρόμου για να γιορτάσουν υπό την αιγίδα του Δήμου, την παγκόσμια μέρα της μουσικής. Επίσης σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Τους πρωτοείδαμε στο τοπικό TV Θεσσαλονίκη και τους γνωρίσαμε καλύτερα στον ΑΝΤ1 μέσα από την εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”. Στο πρώτο προσωπικό τους άλμπουμ που έχει τίτλο το όνομά τους, παρουσιάζουν δέκα δικά τους τραγούδια . Δυναμικό ροκ, πολλή ενέργεια, στίχοι κοινωνικοί και ερωτικοί που σίγουρα έχουν κάτι να μας πουν.

Σε αυτή την πρώτη τους προσπάθεια στην Ελληνική δισκογραφία, συμμετείχαν οι Σοφία Δουλγέρη (φωνή), Σταύρος Αναγνωστόπουλος (ακουστικές-ηλεκτρικές κιθάρες, φωνή), Χρήστος Λαζαρίδης (μπάσο), Νίκος Βογιατζής (ηλεκτρικές κιθάρες προγραμματισμός) και Τάσος Παπαδόπουλος (τύμπανα- κρουστά).

Την μίξη και την ηχογράφηση έκανε ο Λεωνίδας Μπεϊλής.

Συμμετείχε επίσης ο Δαμιανός Φαρμάκης ερμηνεύοντας το “Πώς να κρατηθώ” και η Βίκυ Τσακαλούδη- Γεωργίου που έπαιξε βιολοντσέλο στο τραγούδι “Το σπίτι”.

Σήμερα οι Melo dB παρουσιάζουν τρία καινούρια μέλη : την Έλενα Ντοβόλη (τραγούδι και πιάνο), τον Θανάση Κυρκούδη (μπάσο) και τον Τρύφωνα Παπαπαναγιώτου (ηλεκρική κιθάρα). Τρεις μουσικούς που αντικατέστησαν τον Χρήστο Λαζαρίδη, το Νίκο Βογιατζή και τη Σοφία Δουλγέρη, οι οποίοι αποχώρησαν για προσωπικους λόγους.

Η πενταμελής μπάντα από τη Θες/νίκη με τα τρία νέα μέλη που έδωσαν φρεσκάδα και πολύ θετική ενέργεια στο group, υπόσχεται πλέον ακόμη πιο δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις και ένα νέο δίσκο μέσα στο 2012.

επιμελεια και παρουσιαση
www.moodradio.gr
Φτικας Πετρος & Βασίλης Κανελλόπουλος
Ευχαριστούμε θερμά το DIGIT STUDIO  για την φιλοξενία

ΑΚΟΥΣΤΕ