Ο Έλον Μασκ ετοιμάζει τη δική του πόλη.

Ετοιμος να δημιουργήσει τη δική του πόλη φέρεται να είναι ο Έλον Μασκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX φέρεται να σχεδιάζει να αναπτύξει μια πόλη, στην οποία θα κατοικούν οι υπάλληλοί του, με το όνομα Snailbrook, το οποίο είναι το όνομα της μασκότ της εταιρείας του, Boring Company.

Ο Μασκ περιέγραψε το εγχείρημα ως «ουτοπία του Τέξας», όπου οι εργαζόμενοί του θα μπορούσαν να ζουν σε καινούργια σπίτια με φθηνότερα ενοίκια, όλα, φυσικά, υπό τον έλεγχό του.

Τα κεντρικά γραφεία της Tesla βρίσκονται στην περιοχή του Όστιν, όπως και τα γραφεία της Boring Company, ενώ οι εγκαταστάσεις της SpaceX και η πανεπιστημιούπολη Neuralink βρίσκονται υπό κατασκευή στην ίδια περιοχή.

Η πόλη είναι ήδη υπό κατασκευή, με μια τοποθεσία στην κομητεία Bastrop απέναντι από τις νέες εγκαταστάσεις της Boring και της SpaceX να διαθέτουν ήδη μια σειρά από αρθρωτά σπίτια, πισίνα και γυμναστήριο. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι της κομητείας έχουν εγκρίνει ονόματα δρόμων στην περιοχή, όπως «Boring Boulevard», «Cutterhead Crossing» και «Waterjet Way».

Έχουν επίσης, τοποθετηθεί ταμπέλες σε στύλους της περιοχής, οι οποίοι αναγράφουν «Καλώς ήρθες στο Snailbrook, έτος ίδρυσης 2021».

Μια εταιρεία που σχετίζεται με τον Μασκ, η Gapped Bass, φέρεται να έχει καταθέσει έγγραφα για την κατασκευή 110 ακόμη κατοικιών στην περιοχή υπό τον τίτλο «Project Amazing», για το οποίο έχει συνεργαστεί με την εταιρεία κατασκευής κατοικιών Lennar, ενώ από πέρυσι, οι υπάλληλοι της Boring Company φέρεται να είναι ήδη σε θέση να υποβάλουν αίτηση για σπίτια που διευθύνει ο Μασκ, με «τα ενοίκια να ξεκινούν από περίπου 800 δολαρίων το μήνα για ένα διαμέρισμα δύο ή τριών υπνοδωματίων», μίσθωμα άκρως ανταγωνιστικό για την περιοχή.

Χωρίς να υπάρχει ακριβής εικόνα για την έκταση της γης που κατέχει ο Μασκ στην περιοχή – σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται μεταξύ τουλάχιστον 3.500 με 6.000 στρεμμάτων- οι πηγές αναφέρουν ότι ο Μασκ φέρεται να θέλει αυτό το έργο να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αθόρυβα.

Μάλιστα, ορισμένοι μεσίτες που ανέλαβαν τις πωλήσεις, καθώς και ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι, φέρεται να υποχρεώθηκαν να υπογράψουν συμφωνίες απορρήτου. Επιπροσθέτως, ένας ντόπιος ιδιοκτήτης γης εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη διαφάνειας γύρω από τους στόχους του Μασκ και τους φόβους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας που έχει στο μυαλό του.

Εάν το σχέδιο «Snailbrook» εξελιχθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του Μασκ, μια ακόμη μεγαλύτερη κοινότητα δεν θα ήταν έπληξη, καθώς η Wall Street Journal αναφέρει ότι τα μακροπρόθεσμα σχέδια του Μασκ περιλαμβάνουν μια ολόκληρη πόλη στο Τέξας.