Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ ΣΤΟ MOOD RADIO

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Συνθέτης – Κιθαρίστας – Ενορχηστρωτής. Ξεκίνησε να παίζει μουσική επαγγελματικά το 1977 με μικρές μπάντες.

Το 1979 μαζί με τον Λ. Μαχαιρίτσα δημιουργούν τους P.L.G. band, που αργότερα μετονομάζονται σε ΤΕΡΜΙΤΕΣ. Κυκλοφορούν συνολικά 12 άλμπουμ σε διάστημα 10 χρόνων, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα στον χώρο του Ελληνικού τραγουδιού.

Δίνουν αμέτρητες συναυλίες σε club και μεγάλα στάδια. Συνεργάζονται με τον Γ.ΝΤΑΛΑΡΑ την Φ.ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ κ.α.
Διαλύονται το 1988 και ο A. ΜΙΤΖΕΛΟΣ συνεργάζεται έως και το 1991 με την Χ. ΑΛΕΞΙΟΥ εμβαθύνοντας στην λαϊκή και παραδοσιακή μουσική της Ελλάδος. Μαζί κάνουν μια μεγάλη περιοδεία σε ΕΥΡΩΠΗ και ΑΜΕΡΙΚΗ.

Αντώνης Μιτζέλος – ΒιογραφικόΤο 1991 συναντά την Ε.ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, γραφεί τραγούδια για αυτήν και αναλαμβάνει ενορχηστρωτής των παραστάσεων της έως και το 1999. Κάνουν μαζί πάνω από 1000!!!! live στην Ελλάδα και σε όλο σχεδόν τον υπόλοιπο κόσμο (ΕΥΡΩΠΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΣΙΑ).

To 1999 αρχίζει η Solo καριέρα του και κυκλοφορεί από την Universal το άλμπουμ ΝΑΥΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ με τραγουδιστή τον Γ.ΣΜΟΙΛΗ. Ακολουθεί το ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ με τον Γ.ΚΟΤΣΙΡΑ (B.M.G) που γίνεται δυο φορές πλατινένιο. Ταξιδεύει και ηχογραφεί στην Νέα Υόρκη με τους SPYRO GYRA το άλμπουμ BEYOND THE LIGHT( Universal) που έχει παγκόσμια κυκλοφορία και συνεργάζεται με μουσικούς όπως οι Steeve Gad (drums), Scott Kreitzer (sax), Tom Saumman (piano), Scott Ambuss (bass), Joel Rosenblatt κ.α., παίζοντας κυρίως ορχηστική μουσική.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δίνει δυο συναυλίες στο ΣΕΦ με το παλιό του συγκρότημα (ΤΕΡΜΙΤΕΣ), που παρακολουθούν 25.000 θεατές! Δίνει συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική παίζοντας την μουσική του, ενώ μία συναυλία απ’ αυτές ηχογραφείται και κυκλοφορεί με τίτλο LIVE AT BRUSSELS (EMI). Ακολουθεί το άλμπουμ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ με την Ε.ΠΕΤΑ (Universal).

Αμέτρητες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε μια πολύ ξεχωριστή βραδιά γεμίζει το θέατρο του ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ με 5.000 φίλους, για να γιορτάσει τα 20 χρόνια καριέρας του (2001).

Συνεργάζεται επίσης με τον Ιάπωνα τραγουδιστή ΑKIRA INABA γράφοντας για αυτόν τραγούδια (3 δίσκοι) στην Ιαπωνική γλώσσα (Sony Asia-Zetima records). Το 2006 γράφει μουσική κατάλληλη για θεραπεία με το τίτλο DAN.

Στις 11 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς (παράλληλα με μια πολύ αποτελεσματική 2μηνη καμπάνια για την ασφαλή οδήγηση), δίνει μια συναυλία στο στάδιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της Λευκωσίας στην μνήμη του αδικοχαμένου γιου του, όπου παρουσιάζει το σύνολο σχεδόν της συνθετικής του δουλειάς με ερμηνευτές τους Γ.ΝΤΑΛΑΡΑ – Λ.ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ – Μ.ΖΟΡΜΠΑΛΑ – Β.ΚΑΖΟΥΛΗ – ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ κ.α.).
Γράφει μουσική για την τηλεόραση (ΜΕΤΡΑΩ ΣΤΙΓΜΕΣ) και για θεατρικά έργα. (ΟΡΛΑΝΤΟ, Β.ΓΟΥΛΦ κ.α) Παράλληλα με όλα αυτά, έχει ακόμη ενορχηστρώσει 30 άλμπουμ για άλλους καλλιτέχνες. Συνολικά έχει εκδώσει 12 cd με τους Τερμίτες, 6 προσωπικά και έχει συμμετάσχει σαν συνθέτης σε άλλα 50 περίπου άλμπουμ.

Έχει παίξει σε πάνω από 2.500 ζωντανές παραστάσεις και περίπου σε 2.000 τραγούδια στην Ελληνική δισκογραφία σαν μουσικός. Έχει λάβει 16 πλατινένιους και 10 χρυσούς δίσκους. Σαν συνθέτης έχει παίξει σε πάρα πολλά Ethnic-Jazz Festivals όπως το WOMAD (Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Κανάρια νησιά, Βέλγιο, Ζηλανδία), το SFINGS FESTIVAL, το MONTREUX JAZZ FESTIVAL κ.α.

Τα τελευταία χρόνια κάνει ελάχιστες εμφανίσεις και γράφει σύγχρονη κλασσική μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα. Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι Λ.ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ – Χ.ΑΛΕΞΙΟΥ – Γ.ΠΑΡΙΟΣ – ΦΛΕΡΥ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ – Σ.ΒΟΣΣΟΥ – Σ.ΜΠΟΥΛΑΣ – Π.ΓΑΙΤΑΝΟΣ – Ε.ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ – ΠΥΞ ΛΑΞ – Μ.ΣΤΟΚΑΣ – Δ.ΓΑΛΑΝΗ – ΠΑΣΧΑΛΗΣ – Ε.ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ- Α.ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – Ε.ΠΕΤΑ – Ε.ΒΙΤΑΛΗ – Κ.ΧΑΤΖΗΣ – Θ.ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ – Γ.ΚΟΤΣΙΡΑΣ – Β.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Δ.ΤΣΑΚΝΗΣ – Γ.ΣΜΟΙΛΗΣ – AMANDA HOMI – AKIRA INABA κ.α.

επιμελεια και παρουσιαση
www.moodradio.gr
Ρένα Κρανιώτου

ΑΚΟΥΣΤΕ