«Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» θα είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή στην ιστορία

Μετά την τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», έρχεται η επική τηλεοπτική εκδοχή της τριλογίας του Τόλκιεν, από το δίκτυο Amazon Prime.

Η σειρά αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της λίγο πριν το τέλος του 2021 και θα διαδραματίζεται σε μια περιοχή αλλά και σε μια περίοδο της Μέσης Γης που δεν έχουμε δει στην οθόνη.

Επίσης, θα είναι και η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή στην ιστορία του μέσου.

Το Amazon Studios και ο Τζεφ Μπέζος είχαν εξαρχής δεσμευτεί ότι δεν θα σκεφτούν τα χρήματα, όμως φαίνεται ότι το κόστος για να γυριστεί μόλις μια σεζόν (από τις δυο που μέχρι στιγμής προγραμματίζονται) έχει ήδη ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη.

Ο Υπουργός των Οικονομικών και Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, Στιούαρτ Νας, επιβεβαίωσε το αστρονομικό ποσό.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η Amazon θα ξοδέψει περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας για μια σεζόν.

Αυτά που καταφέραμε μέσω της Amazon, σε σχέση με τη συμφωνία μας, τη βιομηχανία και το πως εκπαιδεύσαμε τους ανθρώπους, το πως θα χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό για τον τουρισμό μας αλλά και να αξιοποιήσουμε αρκετά από αυτά που κάνει το στούντιο, είναι φανταστικά», είπε σχετικά ο Νας.

Τα 650 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας αντιστοιχούν σε περίπου 465 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ περισσότερα από τα χρήματα που δαπανώνται για τρεις ή και τέσσερις μεγάλες παραγωγές.

Η κινηματογραφική τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», του Πίτερ Τζάκσον, κόστισε περίπου 281 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» κόστισε 356 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς, ξέρουμε όμως ότι θα βγει μέχρι το τέλος του χρόνου.