Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΣΤΟ MOODRADIO

Ο Γιώργος Καραδήμος είναι συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του ελαφρού τραγουδιού. Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα (Περιστέρι).

Σπούδασε δημοσιογραφία αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα καθώς τον κέρδισε το τραγούδι.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 συμμετέχοντας στη μουσικοθεατρική παράσταση της Σοφίας Σπυράτου και της ομάδας “Ροές”. Το 2001 συμμετείχε στην παράσταση Sold οut του Σταμάτη Κραουνάκη, ως μέλος της ομάδας Σπείρα Σπείρα, καθώς και στην καλοκαιρινή περιοδεία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με την οποία συνεργάστηκε τα επόμενα χρόνια. Έχει επίσης συνεργαστεί και με άλλους καλλιτέχνες όπως Δημήτρης Μητροπάνος, Μάνος Πυροβολάκης, Μελίνα Ασλανίδου κλπ.

Δισκογραφικά, κυκλοφόρησε το 2004 το πρώτο του CD single με τίτλο Μέσα απ’ το τζάμι, ενώ τον Φεβρουάριο του 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Φως και βγαίνω. Από το άλμπουμ αυτό ξεχώρισαν το Με πνίγει τούτη η σιωπή, διασκευή τραγουδιού της Μαρινέλλας, όπως και το Σε θέλω εδώ, σε ντουέτο με τη Δήμητρα Γαλάνη, μία διασκευή του ιταλικού Vivo per lei του Αντρέα Μποτσέλι.

Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 55ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με τη μπαλάντα «Πολεμάω».

επιμελεια και παρουσιαση
Ρένα Κρανιώτου
www.moodradio.gr

Ακούστε