Ο ΗΛΙΑΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΤΟ MOOD RADIO

Ο Ηλίας Βρεττός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου. Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και από πολύ μικρός ασχολείται με την μουσική.

Στην ηλικία των δέκα με «απαίτηση» δική του, οι γονείς του τον έγραψαν στο Εθνικό Ωδείο για να παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικής κιθάρας, θεωρίας της μουσικής και σολφέζ. Παράλληλα από επτά χρονών ο αθλητισμός μπαίνει στην ζωή του και ο Ηλίας ασχολείται αρχικά με την κολύμβηση και στην συνέχεια πρωταγωνιστεί στην ομάδα πόλο του Παλαιού Φαλήρου με την οποία διακρίθηκε σε πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα. Αποφοιτεί απ’ το λύκειο και μέσω πανελληνίων εξετάσεων εισάγεται στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η μουσική πάντα υπάρχει στην ζωή του, μόνο που το 2004 όλα γίνονται πιο έντονα, όταν η μητέρα του αποφασίζει, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, να δηλώσει συμμετοχή στον Ηλία για το «Eurostar», το μουσικό διαγωνισμό της κρατικής τηλεόρασης, μέσω της οποίας θα επιλέγονταν ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπούσε στην Eurovision.

Ο Ηλίας μπαίνει στην τελική φάση συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής, όμως η κρατική τηλεόραση εκείνη τη χρονιά αποφασίζει να γίνει απευθείας ανάθεση στον Σάκη Ρουβά. Μέσω του Eurostar γνωρίζει τον παραγωγό Σωκράτη Σουμέλα, μέλος της κριτικής επιτροπής, ο οποίος πιστεύει στον Ηλία και τον παροτρύνει για τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο της μουσικής.

Ο Ηλίας ξεκινάει εμφανίσεις σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας. Τον Ιανουάριο του 2009 έρχεται η ώρα της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς και ο Ηλίας Βρεττός μας συστήνεται δισκογραφικά πλέον με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Κάνει μοναξιά» με υπογραφές στα τραγούδια απ’ τους Ναταλία Γερμανού, Εύη Δρούτσα, Αντώνη Παππά, Άκη Δείξιμο, Κώστα Μηλιωτάκη, Βαγγέλη Τούντα και πολλούς ακόμη συντελεστές.

Το «Κάνει μοναξιά» και το «Δεν υπάρχει» γίνονται γρήγορα ραδιοφωνικά hit και οπτικοποιούνται απ’ τον Κώστα Καπετανίδη και ο Ηλίας κερδίζει ήδη τις πιο θετικές εντυπώσεις και τα πιο θερμά σχόλια.

Επιμέλεια και Παρουσίαση
Σταυρούλα Νικολοπούλου & Φτίκας Πέτρος

Ακούστε