Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΤΟ MOOD RADIO

Ο Νίκος Πασχάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, ενώ τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε το 1989, ως τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μοντάζ». Κυκλοφόρησαν με το συγκρότημα ένα βινύλιο «Πάρτυ για όλους», και δύο CD «Τι κόσμος είναι αυτός» και «NAMASTE».

Από το 1990 έως και σήμερα, παράλληλα με συναυλίες του συγκροτήματος «Μοντάζ», εμφανίζεται και σε μουσικές σκηνές στη Θεσσαλονίκη.

Οι μοντάζ δημιουργηθήκαν ως ΝΟΚ ΑΟΥΤ το 1987,στην χαλάστρα θες/νίκης μετονομάζονται λόγω συνωνυμίας και το 1990 παίρνουν την τελική τους μορφή ως προς τα μέλη και το μουσικό ύφος.

Παράλληλα κυκλοφορούν κάποια demo και πραγματοποιούν σειρά εμφανίσεων με φορτηγάκι στο οποίο στοιβάζονται μηχανήματα και μέλη.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί το αγγλόφωνο ροκ στην Ελλάδα, η μπάντα με ελληνικό στίχο ,καταφέρνει να ξεχωρίσει λόγω των πολλών και εκρηκτικών εμφανίσεων και του ιδιαιτέρου μουσικού ύφους, λαικορέμπετικοι δρόμοι στην μουσική σύνθεση, πολιτικοκοινωνικοί στίχοι, και για πρώτη φορά στα δεδομένα του ελληνικού ροκ, την εποχή εκείνη, πενιές από τζούρα ανάμεσα σε γκαζωμένες κιθάρες στο live.

Το ΄93 κυκλοφορεί η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ΄΄ πάρτι για όλους ΄΄ σε ανεξάρτητη παραγωγή ,βυνίλιο ,οι πωλήσεις γίνονται κυρίως χέρι με χέρι στην αρχή
και ξεπερνούν κατά πολύ αναμενόμενες, με αποτέλεσμα οι εμφανίσεις να παίρνουν τη μορφή περιοδειών και για τα επόμενα τρία χρόνια οι μοντάζ εμφανίζονται σε όλοι σχεδόν την επικράτεια, φεστιβάλ, συναυλίες, φοιτητικές οργανώσεις,club κτλ.

Το ’94 υπογραφούν με δισκογραφική εταιρία και ενώ ηχογραφούν η εταιρία δηλώνει οικονομικής φύσεως προβλήματα και αδυναμία πραγματοποίησης των συμφωνηθέντων, με συνεπεία μετά από ένα χρόνο οι μοντάζ ακολουθούν χρονοβόρα δικαστική οδό μέχρι το ΄96.

Έως το ΄98 περνούν μια ύφεση λόγω ανασυγκρότησης αλλά και στρατιωτικών και άλλων υποχρεώσεων των μελών.

Το ’99 υπογραφούν με μεγάλη γνωστή δισκογραφική εταιρία και κυκλοφορούν έπειτα από καθυστέρηση έξι χρονών το ΄΄τι κόσμος είναι αυτός.΄ ΄, με αρκετές χιλιάδες πωλήσεις και σειρά εμφανίσεων
Το 2001 λόγω παρεμβάσεις της εταιρίας στο μουσικό ύφος της μπάντας ,ζητούν και παίρνουν απαλλακτικό ,οπότε το 2002 μπαίνουν στο studio και ηχογραφούν το ΄΄ΝΑΜΑΣΤΕ΄΄ με τον τρόπο που τους χαρακτηρίζει όλα τα χρόνια παίζοντας ζωντανά μια και έξω το νέο υλικό.

Κυκλοφορεί το 2003 από τον δικό τους ΄΄ΠΛΑΓΙΟ ΗΧΟ΄΄ με τον γνώριμο σε αυτούς, δικό τους ανεξάρτητο τρόπο.

Επιμέλεια και Παρουσίαση
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Ακούστε