Ο ΡΗΓΑΣ ΣΚΕΠΕΤΑΡΗΣ ΣΤΟ MOOD RADIO

Ο Ρήγας ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή γράφοντας στίχους από τη σχολική ηλικία. Η ανάγκη της έκφρασης των συναισθημάτων και η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε να ασχοληθεί αυτοδίδακτα με τη μελοποίηση στίχων και τη μουσική παραγωγή.

Μετά την ενηλικίωσή του ξεκινά να συνεργάζεται με μουσικούς παραγωγούς εντός και εκτός Ελλάδας, συνδέοντας το hip hop με τη reggae μουσική.

Tην περίοδο 2004 – 2008 ζει στην πόλη της Πάτρας και συμμετέχει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ με κάποιους αξιόλογους μουσικούς της πόλης. Παράλληλα, γράφει και ερμηνεύει κομμάτια για θεατρικές παραστάσεις.

Το 2003 συνεργάζεται με την ιδιαίτερη μπάντα «Αντίποινα», όπου το 2013 συμμετέχει σε 3 τραγούδια στο δίσκο τους με τίτλο “Χάος και αρμονία”.

Το 2006 συμμετέχει στο δίσκο “Φωνές Αμφισβήτησης” που κυκλοφορεί η συλλογικότητα των Α.Φ.

Το 2009 ξεκινά τη συνεργασία του με το Label των «Αντίξοων Παραγωγών» και τον Δημήτρη Πετσούκη των ιστορικών «FF.C». Μαζί ιδρύουν τη μπάντα «Έξοδος Κινδύνου». Το project τους “Χαρμολύπη 2” παντρεύει το Hip Hop με φυσικά όργανα όπως ο ταμπουράς, η τσαμπούνα, το βιολί, η κιθάρα και το μπάσο.

Το 2010 συμμετέχει στο Mixtape “Moca Revolutionaries” των «Moca Juniors» με το κομμάτι “Ευχή και κατάρα”.

Το 2013 συμμετέχει με φωνητικά και στίχους σε 5 τραγούδια, στον προσωπικό δίσκο του Σκηνοθέτη “Μη μου τους ήχους τάραττε”.

Το 2014 κυκλοφορεί το κομμάτι “Σε σημαδέψαν στην καρδιά” στο δίσκο “Reggae Community of Greece sings about Peace” , αφιέρωμα της Ελληνικής Reggae σκηνής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Την ίδια χρονιά συμμετέχει και στο δίσκο “Dubstep vs Hip Hop” σε παραγωγή του Σκηνοθέτη .

Την περίοδο 2015 – 2016 συνεργάζεται με τη Reggae band «Kilimanjaro» και προχωρούν μαζί σε έναν κύκλο συναυλιών με αφετηρία την επέτειο των γενεθλίων του Bob Marley στο Βοτανικός Live Stage.

Το 2016 συνεργάζεται με το Χρήστο Λάγνη Πανοηλία από τους ΝΤΠ και το Βαγγέλη Σερίφη DJ. Rico από τους ΝΕΒΜΑ στο cd Single “Καρδιά απο Πάγο”, όπου κυκλοφόρησε από την 5th Season Records, το 2016 και το 2017 βρέθηκε στα Top 10 του Mad Tv.

Σταδιακά απο το 2014 έχει ιδρύσει με ένα σύνολο 6 μουσικών, το σχήμα “Φουλ του Ρήγα”. Παρέα ταξιδεύουν με αρμονία ανάμεσα σε διάφορα είδη μουσικής όπως το Funk, η Ska, η Reggae, η Jazz, το Hip Hop και ο ευρύτερος χώρος της Rock. Το 2017 κυκλοφόρησαν το cd single “Τη νύχτα η πόλη”.

Επιμέλεια και Παρουσίαση
Κατερίνα Μπουμπουρή

ΑΚΟΥΣΤΕ