Παγώνη και Γιαννάκος «αρπάχτηκαν» on air για τις VIP ΜΕΘ: «Αρκετά σας άκουσα»

Σε σφοδρή αντιπαράθεση ήρθαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, με αφορμή την καταγγελία του πρώτου για κλίνες στις ΜΕΘ που παραμένουν κενές για VIP ασθενείς. Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης (9/12), ο Μιχάλης Γιαννάκος επανέφερε την καταγγελία με την Ματίνα Παγώνη να εκφράζει έντονα την ενόχλησή της.

«Υπάρχουν τρύπες στο σύστημα. Οι επώνυμοι δεν περιμένουν όπως οι κοινοί θνητοί» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. «Δεν ρίξαμε καμία ευθύνη στους γιατρούς» σημείωσε και σχολίασε το ότι δεν έχει υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελίας.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, από την πλευρά της, απάντησε με έντονο ύφος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. «Για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν VIP ασθενείς, όλοι οι άρρωστοι είναι το ίδιο» είπε η κυρία Παγώνη, απαντώντας στον κ. Γιαννάκο και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε καταγγελία στην ΕΙΝΑΠ ότι υπάρχουν κενές κλίνες και ότι δεν έχουν μεταφερθεί ασθενείς».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε ότι η μεταφορά ενός διασωληνωμένου ασθενή σε ΜΕΘ είναι μία δύσκολη διαδικασία που «δεν γίνεται σε 10 λεπτά και μία ώρα».

«Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» επέμεινε η Ματίνα Παγώνη ζητώντας «να σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες».

Μάλιστα, όταν ο Μιχάλης Γιαννάκος επιχείρησε να επαναφέρει το επιχείρημα περί κριτηρίων στην επιλογή των ασθενών που διασωληνώνονται. «Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα» είπε σε έντονο ύφος η Ματίνα Παγώνη.

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η Ματίνα Παγώνη είπε σε αυστηρό τόνο ότι «δεν έχουμε εγκαταλείψει διασωληνωμένους, τους παρακολουθούμε και στα τμήματα, οι ασθενείς αυτοί η θέση τους είναι στις ΜΕΘ αλλά όχι ότι δεν τους παρακολουθούμε.

Κανείς συνάδελφος δεν έχει αφήσει ασθενή αν υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν τον έχει μεταφέρει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: