Παντού μονόλιθοι: Μετά τη Γιούτα και τη Ρουμανία, νέα μυστηριώδης εμφάνιση στην Καλιφόρνια

Ένας νέος μεταλλικός μονόλιθος εμφανίστηκε πάνω σε έναν λόφο στην Καλιφόρνια, μόλις λίγες μέρες αφότου μια παρόμοια παρασκευή στην Γιούτα και την Ρουμανία.

Η μυστηριώδης εμφάνιση των μεταλλικών αυτών κατασκευών έχει καταφέρει να ιντριγκάρει όλο τον κόσμο και κυρίως τα social media, καθώς οι φωτογραφίες τους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Τον μεταλλικό μονόλιθο στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, τον ανακάλυψαν περιπατητές οι οποίοι μέσω των φωτογραφιών τους και της μικρής τοπικής εφημερίδας Atascadero, το έκαναν γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Ο μονόλιθος εντοπίστηκε στην κορυφή του βουνού Pine και φυσικά συγκέντρωση την προσοχή των πεζοπόρων οι οποίοι είχαν στα υπόψιν τους τις αντίστοιχες περιπτώσεις της Γιούτα και της Ρουμανίας.

Ο μονόλιθος φαίνεται να ήταν κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, ύψους 10 ποδιών και πλάτους 18 ιντσών και δεν έδειχνε τόσο καλά στερεωμένος, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος σχετικά εύκολα μπορούσε να τον γκρεμίσει, όπως και έγινε σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας το οποίο αναφέρει πως ομάδα ατόμων βανδάλισε και αφαίρεσε από το σημείο τοποθετώντας στη θέση του έναν ξύλινο σταυρό.

Το ότι ακριβώς συμβαίνει με τους συγκεκριμένους μονόλιθους ουδείς μπορεί να το ισχυριστεί με ασφάλεια. Αυτός της Γιούτα πάντως απομακρύνθηκε από τέσσερις άνδρες εκ των οποίων ο ένας φώναξε στους υπόλοιπους ότι δεν πρέπει να αφεθεί το παραμικρό ίχνος όπως έγραψαν οι New York Times.

ΠΗΓΗ : newsit.gr