Σεισμός 6.3 Ρίχτερ στην Λάρισα

Σεισμός 6.3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αναστατώντας τους κατοίκους πολλών περιοχών.

Αγωνία επικράτησε για λίγη ώρα μετά από την ισχυρή δόνηση, καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας με αναπηρία, εγκλωβίστηκε στο σπίτι του όταν κατάρρευσε μέρος αυτού. Η γυναίκα του, ωστόσο, πρόλαβε να βγει από το χώρο και ενημέρωσε τις Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα σωστικά συνεργεία, τα οποία κατάφεραν να ανασύρουν τον άνδρα –που βρίσκεται εν ζωή- από τα συντρίμμια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ζημιές και σε άλλες κατοικίες αλλά και μια εκκλησία στο Μεσοχώρι.

Την ίδια ώρα, σε ένα σχολείο στο Δαμάσι, το οποίο ήταν κλειστό, κατέρρευσε ένας τοίχος ενώ υπάρχουν και μικροζημιές και σε οικήματα στη Λάρισα.

Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο


Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8χλμ -κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές.

Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας.

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα αλλά ακόμη και την Αττική.

Μετά από την πρώτη δόνηση, σημειώθηκε και μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ.

«Προέρχεται από γνωστό ρήγμα»


Μιλώντας στο CNN Greece, o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για μια ισχυρή δόνηση, που προέρχεται από γνωστό ρήγμα.

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, ήταν επιφανειακός και προέρχεται από πολύ γνωστό ρήγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χλμ. δυτικά της πόλης του Τυρνάβου, στην Λάρισα. Ήταν επιφανειακός και γι’ αυτό τον λόγο έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές στην Αττική. Εγώ για παράδειγμα που ζω στην Αγία Παρασκευή τον κατάλαβα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ανάστατος ο κόσμος στη Λάρισα

Πετάχτηκαν στο δρόμο οι κάτοικοι της Λάρισας


Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λάρισα, με τους κατοίκους να πετάγονται στους δρόμους μετά από τη δόνηση.