«Σκληρό» lockdown στη Δυτική Αττική ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε έκτακτες ανακοινώσεις από τη Θεσσαλονίκη, για νέα αυστηρά μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές.

Τι είπε για την έξαρση του κορονοϊού σε τοπικές κοινωνίες.

Από το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, τίθεται σε ισχύ σκληρό τοπικό lockdown στις εξής περιοχές της Δυτικής Αττικής: Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Ελευσίνας, Δήμος Μάνδρας – Βιλίων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τα μέτρα πάρθηκαν σε συνεργασία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Στις, αναμενόμενες με βάση και το ρεπορτάζ, ανακοινώσεις ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε πως η εξέλιξη της πανδημίας παρακολουθείτε καθημερινά καθώς αποτελεί μια δυναμική κατάσταση που αλλάζει κι αυτό οδηγεί τους αρμόδιους να αλλάζουν τη στρατηγική τους. Όπως εξήγησε, σε ορισμένες περιοχές η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη και το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί, αναφέροντας σε αυτό το σημείο την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

«Συγκεκριμένα, μιλάμε για τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσινάς, Μάνδρας – Βιλίων όπου προχωράμε σε αυστηροποίηση των μέτρων», είπε και στη συνέχεια έδωσε διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν.

Τα νέα μέτρα για τη Δυτική Αττική

  • Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 05:00.
  • Εξαιρούνται εργαζόμενοι που μετακινούνται με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, ακόμα και με click away, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών, όλων των θρησκειών, με εξαίρεση της τελετές κηδειών όπου επιτρέπεται παρουσία 10 ατόμων του στενού κύκλου του εκλιπόντος.
  • Αναστολή πρόσβασης στους ναούς για ατομική λατρεία.
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων
  • Τα νέα μέτρα θα είναι σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (18.12), και θα έχουν ισχύ επτά ημερών όταν και θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση, για να αποφασιστεί η συνέχιση ή άρση ή η περαιτέρω αυστηροποίησή τους.

«Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών για αυστηρή, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς δικαιολογίες τήρηση των μέτρων. Να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας και τις πόλεις μας από τις συνέπειες μιας περαιτέρω διάδοσης. Για να μην πάμε σε αυστηροποίηση των μέτρων, κάτι που δεν το θέλει κανείς μας», σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Κλείνοντας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως απευθύνει στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής «Ισχυρότατη σύσταση, έκκληση, παράκληση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα».