ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΕΡΑΡΔΗ

Ο Αλέξης Γεράρδης γεννήθηκε στις 1/11/1974 στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η μητέρα του Δωροθέα είναι Γερμανικής καταγωγής και έχει σπουδάσει σύνθεση μουσικής. Ο πατέρας του Άρης έχει καταγωγή από Κέρκυρα και Αγρίνιο. Ο Αλέξης έχει επίσης έναν αδερφό τον Γιάννη, που είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος του.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου ιδιωτικά, απο 6 χρονών και συνέχισε στο Ωδείο Σκαλκώτα μέχρι την ηλικία των 15 όπου πήρε την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα.

Κιθάρα έμαθε αρχικά ως αυτοδίδακτος, με τη βοήθεια βιβλίων εκμάθησης ηλεκτρικής κιθάρας. Δυο χρόνια μετά παρακολούθησε για μικρό χρονικό διάστημα μαθήματα τζαζ κιθάρας και φωνητικής.

Στο να γράφει στίχους και ποιήματα τον ενέπνευσε ο πατέρας του που έγραφε και έκανε μεταφράσεις σε ποιήματα και θεατρικά έργα, αλλά και η μητέρα του που εκτός απο μουσικά έργα, έγραφε και τραγούδια.

Στα δεκαοχτώ του και αφού είχε συμμετάσχει σε διάφορα εφηβικά σχηματά φτιάχνει τους δικούς του “Σύμπλεγμα” (το όνομα ήταν επηρεασμένο από τους παλιούς “Σύνδρομο” ).
Η μουσική του τρώει όλο τον χρόνο και εντελώς διεκπεραιωτικά σπουδάζει σε ένα ΙΕΚ Γραφικές Τέχνες.

Το 1996 έχοντας κάνει πλέον πολλές εμφανίσεις συμμετέχει με το «Σύμπλεγμα» σε μια ροκ συλλογή της ΕΜΙ με το σατυρικό τραγούδι του “Ο ταξιτζής”. Το σχήμα διαλύεται μετά από λίγο και ο Αλέξης που έχει αμβλύνει τα μουσικά του ακούσματα, παίζει άλλοτε σε μπουάτ με πιο ακουστικά σχήματα και άλλοτε σε μουσικές σκηνές με ηλεκτρικό ήχο.

Το 2002 συμμετέχει στην τηλεοπτική εκπομπή “Να η ευκαιρία” με το τραγούδι του «Καρέκλες» που αρέσει και τον φέρνει στη SONY και στον παραγωγό Γιάννη Δουλάμη.

Η Sony κυκλοφορεί αμέσως το πρώτο του cd single «Καρέκλες / Αίνιγμα» που περιέχει δυο τραγούδια σε στίχους και μουσική δική του και ενορχηστρώνεται από τον Αντώνη Μιτζέλο. Την ίδια χρονιά ξεκινάει να παίζει κιθάρα σαν lead κιθαρίστας στον Λάκη Παπαδόπουλο (με τα ψηλά ρεβέρ).

Αυτή η συνεργασία θα κρατήσει τέσσερα χρόνια, όπου κοντά στον Λάκη, ο Αλέξης γυρίζει όλη την Ελλάδα. Η αγάπη του Αλέξη για την ηχοληψία τον οδηγεί στη δημιουργία του στούντιο ηχογραφήσεων «ΕΥΗΧΟΝ» όπου γράφει μόνος του πλέον τα τραγούδια του και ετοιμάζει το πρώτο ολοκληρωμένο cd άλμπουμ του.

Το 2006 ο Αλέξης Γεράρδης συμμετέχει στο cd του Λάκη Παπαδόπουλου «Δεν έχω στιγμές» (ΕΜΙ), κάνοντας ηχοληψία, δεύτερα φωνητικά και παίζοντας πλήκτρα και κιθάρα σε κάποια από τα τραγούδια.

Το Νοέμβρη του 2006 κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο cd άλμπου του Αλέξη με τίτλο «Το άπειρο», από την εταιρεία LIVEMUSIC. Ο ήχος του Αλέξη έχει επιρροές από διάφορα μουσικά ρεύματα κινείται όμως σε γενικές γραμμές σε έντεχνο και ροκ ύφος.

Οι στίχοι του έχουν άλλοτε λυρισμό κι άλλοτε σατυρικό και καυστικό περιεχόμενο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δυο τραγούδια είναι σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και ένα σε ποίηση Άρη Δικταίου.
Στη δημιουργία του δίσκου αυτού βοήθησαν διάφοροι επώνυμοι καλλιτέχνες με τους οποίους ο καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί κατά καιρούς, όπως ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Νίκος Γρηγοριάδης, η Ζωή Τηγανούρια κ.α.

Την ενορχήστρωση σε δυο τραγούδια υπογράφει ο Νίκος Γρηγοριάδης, ενώ στα υπόλοιπα ο ίδιος ο Αλέξης που καταπιάστηκε και με το εικαστικό μέρος του cd που κοσμείται από φωτογραφίες και σκίτσα δικά του και φίλων του.

Ο ίδιος μας λέει: «Θεωρώ αυτή την δισκογραφική δουλειά μου, σαν κάτι πολύ κοντινό στο δημιουργό του, επειδή πέραν των στίχων και της σύνθεσης, ενορχήστρωσα και ηχογράφησα το μεγαλύτερο μέρος της και υλοποίησα και το εικαστικό της κομμάτι. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα έγιναν πάντα με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά έτσι το ευχαριστήθηκα κι εγω λίγο παραπάνω.»

Το 2007 και 2008 ο Αλέξης Γεράρδης κάνει εμφανίσεις για την προώθηση του δίσκου του «Το Άπειρο»και γράφει τη μουσική για μια ταινία ντοκυμανταίρ ελληνογερμανικής παραγωγής μεόνομα “Ramba Zamba”.

Tατελευταία χρόνια συνεχίζει να κάνει συναυλίες με το σχήμα του ή και σανκιθαρίστας κοντά στον Λάκη με τα ψηλά Ρεβέρ. Κάνει επίσης παραγωγές σε άλλουςκαλλιτέχνες στο στούντιο του «Εύηχον» και ετοιμάζει δυο νέους δίσκους. Έναν μεορχηστρική μουσική και έναν με νέα τραγούδια.

Θέλει να ολοκληρώσει τιςηχογραφήσεις σύντομα και κάποια από τα τραγούδια και τις συνθέσεις του υπάρχουνήδη στις μουσικές του σελίδες στο δίκτυο.

επιμελεια και παρουσιαση
www.moodradio.gr
Δήμητρα Κωνσταντούρου

ΑΚΟΥΣΤΕ