ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΗ ΔΕΛΛΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΩΓΗ 12+

Το Κέντρο συμβουλευτικών υπηρεσιών “Αρωγή” είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με σκοπό να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άτομα με προβλήματα συμπεριφοράς ,δυσκολία διαχείρησης συναισθημάτων και από διάφορες εξαρτήσεις.

Η φιλοσοφία μας επηρεάζεται από τη θεραπευτική μέθοδο που είναι γνωστή σαν Minnesota Model η οποία έχει αποδειχθεί εξερετικά επιτυχείς στις Η.Π.Α και U.K, όπως επίσης και από το επαγγελματικό υπόβαθρο της ομάδας των συμβούλων μας , που είναι προσωποκεντρικής εκπαίδευσης κυρίως , στοιχειοθετώντας έτσι ένα απολεσματικό μοντέλο θεραπείας.

Η πολυμορφία των προβλημάτων απαιτεί τις υπηρεσίες της ψυχικής υγείας , κοινωνικής επανένταξης ,πνευματικής ανάπτυξης και την εμπειρία θεραπευτικών ομάδων .Η αποκατάσταση βασίζεται σε ένα ήδη υπάρχοντα σύστημα υποστήριξης (οικογένεια ,φίλοι και ομάδες αυτοβοήθειας των δώδεκα βημάτων).

Δραστηριότητες της ομάδας :
-Τα θεραπευτικά groups
-Οι διαλέξεις
-Οι βιώσημες ασκήσεις
-Η ατομική συμβουλευτική
-Υλικό για διάβασμα
-Οι γραπτές εργασίες
-Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια

Ο στόχος αυτής της διαδικασίας είναι τα άτομα της ομάδας να αποκτήσουν μια καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων τους και την επίδραση που έχουν στη ζωή τους , στο σύστημα αξιών τους , στις αρχές τους , στη υγεία τους , στις σχέσεις τους κ.τ.λ .Θα αρχίσουν να αποκτούν ικανότητες διαχείρισης δύσκολων συναισθημάτων όπως το άγχος , ο θυμός ,ο φόβος και η επιθυμία για χρήση(αλκοόλ, ουσίες,τζόγος κ.λ.π). Θα ανεβάσουν το επίπεδο αυτοεκτίμησης , θα βάλουν στόχους και θα δια μορφώσουν σχέδια γαι το μέλλον .

Έχουμε δει ότι οι πιθανότητες που έχουν να βελτιωθεί σημαντικά το επίπεδο υγείας τους ,σε συναισθηματικό και διανοητικό πεδίο και να μείνουν καθαροί από το αλκοόλ και τις ουσίες ,αυξάνονται σημαντικά εάν και εφόσον αλοκληρώσουν την θεραπεία τους.

επιμέλεια και παρουσίαση
Ανή Φαρμανιάν
www.moodradio.gr

Ακούστε