Τέσσερις νεκροί από τον πύρινο εφιάλτη στην Κύπρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των ανδρών της Πυροσβεστικής με την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει από το μεσημέρι του Σαββάτου την κοινότητα Αρακαπάς της επαρχίας Λεμεσού.

Όπως έγινε γνωστό, από τη φωτιά έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι που αγνοούνταν από χθες. Πρόκειται για Αιγύπτιους εργάτες οι οποίοι, σύμφωνα με το cyprustimes.com, εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι λίγο μακριά από το αυτοκίνητο που είχε βρεθεί καμένο από μέλη της Πολιτικής Άμυνας.

Πρόκειται για νεαρά άτομα που ήρθαν στην Κύπρο να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες. Χθες είχαν ειδοποιηθεί να απομακρυνθούν, ωστόσο φαίνεται πως δυστυχώς δεν πρόλαβαν.

Οι τέσσερις εργάτες εργάζονταν σε γεωργό της περιοχής και από την στιγμή της εκδήλωσης φωτιάς δεν έδωσαν σημεία ζωής.

Όσον αφορά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, στις 6.00 το πρωί απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Στο έργο της Πυρόσβεσης συμβάλλουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL 145, τα οποία εστάλησαν με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εντός των επομένων ωρών αναμένεται να καταφθάσει βοήθεια από το Ισραήλ και την Ιταλία.

Στο έργο της πυρόσβεσης συμβάλλουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, η Πολιτική Άμυνα και η Εθνική Φρουρά. Να σημειωθεί πως το ένα από τα δύο καναντέρ τα οποία απέστειλε η Ελλάδα προκειμένου να συμβάλλουν στο έργο της πυρόσβεσης παρουσίασε βλάβη.

Την πληροφορία για τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους έδωσε στη δημοσιότητα ο υπεύθυνος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Σύμφωνα με τον κο Κεττή, θα αναχωρήσει τρίτο καναντέρ από την Θεσσαλονίκη με προορισμό το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κύπρο.

Η φωτιά κατέκαψε ήδη δασική έκταση, κατοικίες και εκτάσεις γης, χωρίς ακόμη οι αρχές να έχουν προχωρήσει σε απολογισμό καθώς προηγείται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

ΠΗΓΗ: zougla.gr