ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΩΝΗ ΚΑΛΗΜΕΡΗ.

Ο Τζώνης Καλημέρης έχει διατελέσει διοικητικό στέλεχος των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, αλλά και της κρατικής τηλεόρασης.
Ξεκίνησε από το MEGA, ως υπεύθυνος των ελληνικών παραγωγών, έφτασε να γίνει διευθυντής προγράμματος, μέχρι που το 1998 παραιτήθηκε.

Ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 1999 στο STAR, ενώ στο τέλος της ίδιας σεζόν παραιτείται από το κανάλι. Την ίδια εποχή στήνει μια δική του εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών (την Bad Movies).

Το 2000 δέχεται πρόταση από τον Σωκράτη Κόκκαλη να αναλάβει μαζί με τους Γιώργο Χουλιάρα και Παύλο Τσίμα το σχεδιασμό ενός καναλιού (το νυν MAGIC).

Το επόμενο διάστημα πηγαίνει στον ΑΝΤ1, σε αντίστοιχη διοικητική θέση. Όταν έφυγε από το Μαρούσι ήταν η εποχή που αποφάσισε να απόσχει αρκετό διάστημα από τα τηλεοπτικά πράγματα.

Μέχρι που το 2002 δέχεται πρόταση από τον τότε πρόεδρο της ΕΡΤ, να αναλάβει τη γενική διεύθυνση της κρατικής τηλεόρασης. Με διάθεση να δουλέψει σε έναν διαφορετικό χώρο από αυτόν της ιδιωτικής τηλεόρασης, προσπαθεί να στήσει μια νέα οργανωτική δομή στη χαώδη ΕΡΤ.

Το 2005 δέχεται πρόταση να αναλάβει επιτελική θέση στον ALPHA. Το πόστο του είναι σημαντικό και ο ίδιος καλείται να ανανεώσει την οργανωτική δομή ενός σπάταλου στις επενδύσεις του καναλιού, που έχει στο δυναμικό του τα μεγαλύτερα ονόματα. Το 2009 υπέβαλε την παραίτησή του στον ALPHA «για προσωπικούς λόγους», όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

επιμελεια και παρουσιαση
www.moodradio.gr
Φτικας Πετρος

ΑΚΟΥΣΤΕ