Ένα Μουσείο Selfie άνοιξε στη Θεσσαλονίκη

Selfie σε χώρο που μοιάζει με κομμωτήριο, με ντίσκο, με καφετέρια, σε δωμάτιο με καθρέφτες και σε πισίνα με μπάλες!

Οι σέλφι (selfie) είναι οι φωτογραφίες που αντικρίζουμε ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Με τα smart phones να έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας, αλλά και φίλτρα ωραιοποίησης, ο καθένας μπορεί να γίνει για λίγο φωτογράφος.

selfie_museum.jpg

Ακολουθώντας την τάση αυτή, δύο γυναίκες αποφάσισαν να φτιάξουν ένα στούντιο στο οποίο θα μπορεί κανείς να βγάζει θεματικές selfie. Το ονόμασαν Selfie Museum και βρίσκεται σε ένα υπόγειο στο κέντρο, στην οδό Μητροπόλεως 66. «Σε 200τμ ο επισκέπτης μπορεί να βγάλει με το κινητό του selfie σε 30 διαφορετικές θεματικές εγκαταστάσεις.

Μεταξύ άλλων πχ μπορεί να βγάλει selfie σε χώρο που μοιάζει με κομμωτήριο, με ντίσκο, με καφετέρια, σε δωμάτιο με καθρέφτες και σε πισίνα με μπάλες», ανέφερε η Μαρία Κουτουπά.

Η ίδια μαζί με την Γιασμίν Αλιζαντέ αποφάσισαν να φτιάξουν αυτό το χώρο για να δώσουν χαρά σε όσους τον επισκεφθούν. «Γνωριστήκαμε όταν ήμασταν έγκυες.

Γεννήσαμε την ίδια περίοδο και αφού μεγάλωσαν λίγο τα παιδιά μας, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον συγκεκριμένο χώρο. Θέλουμε να έρχονται οικογένειες και παρέες και να περνάνε όμορφα και ξένοιαστα για λίγο», σημείωσε.

Η ίδια ασχολείται με την εσωτερική διακόσμηση και η κυρία Αλιζαντέ με τα social media.

selfie.jpg

Το Selfie Museum λειτουργεί από την Τρίτη 25/1/2022.

Ο επισκέπτης μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με το κινητό του, ενώ παρέχεται και εξοπλισμός (αξεσουάρ) «για να μπουν στο ρόλο της κάθε θεματικής εγκατάστασης», όπως μας είπε η κυρία Κουτουπά.

Επίσης παρέχεται τρίποδο με ring light. Οι λήψεις μπορούν να γίνουν και από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

selfie_museum2.jpg

«Ο χώρος απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά και για εταιρικές εκδηλώσεις, bachelor, επαγγελματικές φωτογραφήσεις κλπ. Μάλιστα κάποιοι φωτογράφοι έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί μας», ανέφερε η κυρία Κουτουπά.

Στο γιατί ονομάζεται Museum (σημ. μουσείο) σημείωσε πως το επέλεξαν γιατί κάθε σημείο που μπορεί κανείς να βγει φωτογραφία είναι σαν έκθεμα. «Ο καθένας μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής σε κάθε θεματική εγκατάσταση», σχολίασε η συν-ιδρύτρια του Selfie Museum.