Έτσι με κακοποιούσε ο Δόξας

«Δεν θα ήθελα να χάσω ούτε άλλη μία ημέρα από τη ζωή μου. Δεν χάρηκα ούτε τη μητρότητα. Η ενδοοικογενειακή βία είναι η ρίζα του κακού». Με αυτή την κουβέντα η κακοποιημένη σύζυγος του τραγουδιστή Κώστα Δόξα άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της δραματικής προσωπικής της ιστορίας στο zougla.gr

Νέος άνθρωπος, φιλόλογος και ιστορικός τέχνης, με έναν ρέοντα λόγο, η Μαρία Δεληθανάση δεν κρύβεται πίσω από τις μάσκες.

Εξιστορεί με ωμό ρεαλισμό το πώς από το 2016 ο σύζυγός της την κακοποιούσε, σωματικά και λεκτικά. Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές και η βία που, όπως καταγγέλλει, ασκούσε ο Κώστας Δόξας πάνω της ξεπερνά κάθε φαντασία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας, η οποία υπέφερε αυτή τη βάναυση συμπεριφορά ακόμα και όταν το μωρό της κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, ο Κώστας Δόξας είχε ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού για ασήμαντες αφορμές.

Μέσα στην κρίση του ξεπερνούσε κάθε όριο αυτοσυγκράτησης. Έβριζε, απειλούσε και έφθανε στο σημείο ακόμα και να χτυπήσει την ίδια τη μάνα του παιδιού του.

Η κα. Δεληθανάση δέχθηκε να μιλήσει στο zougla.gr κοιτώντας κατάματα τον φακό και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των καταγγελιών της κατά του συζύγου της Κώστα Δόξα.

Δείτε τη συνέντευξη της Μαρίας Δεληθανάση στο zougla.gr

«Πρόκειται για μία ξεκάθαρη περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας με ό,τι περιλαμβάνει αυτή η έννοια. Δηλαδή μιλάμε για λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για κάτι διαρκές.

»Από τον Δεκέμβριο έχουμε χωρίσει οριστικά. Εγώ αναγκάστηκα να αναζητήσω βοήθεια ειδικών για να μπορέσω να αποτοξινωθώ από αυτό το πράγμα. Από την επιρροή του, τα ψέματά του και φυσικά από τη σωματική βία. Ακολουθώντας αυτή την πορεία το μυαλό αρχίζει και καθαρίζει και αρχίζεις να συνειδητοποιείς στο μέγεθός του τι είναι αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για βία που υφίσταται ένας άνθρωπος μέσα στο ίδιο του το σπίτι» αναφέρει η κα. Δεληθανάση ξεκινώντας την αφήγησή της στο zougla.gr.

«Κάθε φορά που επέστρεφε αυτό γινόταν όλο και χειρότερο. Του είχα δώσει ευκαιρίες. Είχα σκοπό να σώσω το σπίτι μου. Ήταν ένας γάμος από τον οποίο αποκτήθηκε και ένα παιδί. Σκεπτόμενη το δικό της μέλλον αλλά και να σωθεί το σπίτι μας, συγχωρούσα μία κατάσταση ενοχοποιώντας εμένα την ίδια.

Συμβαίνουν περίεργοι μηχανισμοί επιβίωσης στο μυαλό ενός ανθρώπου όταν υφίσταται καθημερινή κακοποίηση. Μπορεί να ενοχοποιήσεις εσένα τον ίδιο, εκλογικεύεις, μειώνεις ή αρνείσαι αυτό που ζεις γιατί είναι πολύ αντιφατικό ότι αυτός που ισχυρίζεται ότι σε αγαπάει ταυτόχρονα σε κακοποιεί. Ο ίδιος ο ψυχισμός μπαίνει σε μία κατάσταση άμυνας μέσω της άρνησης» επισημαίνει.

Όσον αφορά τον άγριο ξυλοδαρμό που, όπως καταγγέλλει, δέχθηκε από τον τραγουδιστή τον Απρίλιο του 2020, η περιγραφή της σοκάρει: «Από το τέλος του 2018 ζω με το παιδί μου στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά και δεν θα είχα λόγο να κάνω μετακόμιση αν τα πράγματα ήταν καλά. Και στις αρχές του ΄20 επέστρεψε με σκοπό να δοκιμάσουμε και πάλι. Αλλά, όταν επέστρεφε, γινόντουσαν όλο και πιο σοβαρά πράγματα, με αποκορύφωμα αυτό που έγινε τον Απρίλιο του 2020.

»Ήταν ένα πολύ έντονο περιστατικό βίας, με γροθιές στο πρόσωπό μου, με κλοτσιές στο σώμα μου, με έπιανε και με χτυπούσε στην ντουλάπα, στον τοίχο, στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να πάω στο νοσοκομείο. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης υπήρχαν περιστατικά σωματικής βίας και μου έλεγε ότι για όλα φταίω εγώ».

Τέλος απευθύνεται και προς τις γυναίκες που έχουν υποστεί παρόμοιες συμπεριφορές στέλνοντας το εξής μήνυμα: «Αν θεωρήσουμε ότι η οικογένεια είναι η πρωταρχική δομή της κοινωνίας και επειδή υπάρχει ένα ρεύμα και ένα κύμα αυτή την περίοδο που τα θύματα βγαίνουν μπροστά και μιλάνε σε μία προσπάθεια να λυτρωθούν από αυτό που έχουν ζήσει, να βρουν συμμάχους, να νιώσουν τη συναισθησία των ανθρώπων, θεωρώ ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι αυτή που πρώτη πρέπει να καταπολεμηθεί.

Είναι η ρίζα του κακού. Το σπίτι πρέπει να αποτελεί τη φωλιά μας, το μέρος που αισθανόμαστε ασφαλείς. Θα πρέπει να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν και να πουν το πρόβλημά τους.

»Υπάρχει η γραμμή στήριξης γυναικών στην οποία έχω απευθυνθεί. Υπάρχουν νομικοί σύμβουλοι, ψυχολόγοι κοινωνικοί λειτουργοί. Υπάρχει πόνος, υπάρχουν γυναίκες που φοβούνται να διακόψουν τον γάμο, την κοινωνική κατακραυγή, υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν δικό τους σπίτι. Να αναζητήσουν βοήθεια, οι δομές οργανώνονται».

Η μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή

Όπως μετέδωσε κατ’ αποκλειστικότητα το zougla.gr το πρωί της Παρασκευής, η κυρία Δεληθανάση κατέθεσε πρόσφατα μήνυση κατά του τραγουδιστή για κακοποίηση και ξυλοδαρμό. 

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από το 2015, έτος κατά το οποίο ο τραγουδιστής γνώρισε τη Μαρία Δεληθανάση και αποφάσισαν να συζήσουν. Δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2017 το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Δημαρχείο Μοσχάτου και μετά από δύο μήνες απέκτησαν και ένα κοριτσάκι.

Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του τραγουδιστή με πληρεξούσιο δικηγόρο της τον κ. Νίκο Διαλυνά, «το πρώτο διάστημα της συμβίωσής μας η ζωή μου κυλούσε αρμονικά. Σε σχετικά μικρό διάστημα όμως άρχισαν τα προβλήματα που είχαν κυρίως ως αιτία την επιθετική, βίαιη, προσβλητική και αδιάφορη συμπεριφορά του προς εμένα αλλά και προς το νεογέννητο παιδί μας. (…) Ο σύζυγός μου, λόγω του χαρακτήρα του, συμπεριφερόταν προς εμένα με τρόπο προσβλητικό, υβριστικό και βίαιο».

Μάλιστα, αλγεινή αίσθηση προκαλεί η περιγραφή της γυναίκας για τα όσα συνέβησαν το έτος 2016, έναν χρόνο δηλαδή πριν τελεστεί ο γάμος τους.

Συγκριμένα αναφέρει:

«Στις 10 Ιανουαρίου του 2016 και ενώ βρισκόμασταν στην πόλη του Βόλου, κατόπιν μίας διαφωνίας που υπήρχε μεταξύ μας, με χαστούκισε σπρώχνοντάς με πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο και αποκαλώντας με “καριόλα”. Την ίδια ημέρα μού ζήτησε συγγνώμη, ισχυριζόμενος ότι ήταν ένας άλλος εαυτός. Τον συγχώρεσα αφήνοντας ουσιαστικά να περάσει αυτό το γεγονός, γιατί πίστεψα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνόταν και θα βελτιωνόταν και ότι μελλοντικά θα είχαμε τη δυνατότητα να συμβιώσουμε αρμονικά, μετά από πολλές δικές μου υποχωρήσεις, και να δημιουργήσουμε μία σωστή οικογένεια.

»Ομοίως στις 17 Ιανουαρίου του 2016 και πάλι με χαστούκισε ενώ βρισκόμασταν έξω από ένα εστιατόριο στην πόλη Bansko της Βουλγαρίας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό ο ίδιος το ανακοίνωσε σε φιλικό μας ζευγάρι με το οποίο ήμασταν μαζί στο ίδιο μαγαζί. Και πάλι τον συγχώρεσα. Κατόπιν αυτού επισκεφτήκαμε μία φορά ψυχολόγο-σύμβουλο σχέσεων, όμως ο αντίδικος δεν θέλησε να συνεχίσουμε τις συνεδρίες.

»Στις 21 Αυγούστου του 2016 στο Πόρτο Χέλι και ενώ βρισκόμουν στην αρχή της εγκυμοσύνης, πράγμα το οποίο γνώριζε, ο εναγόμενος με χτύπησε και πάλι με γροθιές σε όλο μου το σώμα, με άμεσο κίνδυνο να αποβάλω λόγω της έντασης της στιγμής και της ταραχής που υπέστην.

»Στις 6 Οκτωβρίου του 2016, κατόπιν διαπληκτισμού, και πάλι με χτύπησε με γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι, ενώ ήμουν έγκυος (4 μηνών), μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, κατά την επιστροφή μας από την καθιερωμένη επίσκεψη στον γυναικολόγο. Για το συγκεκριμένο δε γεγονός έλαβε γνώση και η μητέρα του, στην οποία έδειξα τα σημάδια».

Έπειτα από τα ανωτέρω, η σύζυγος του τραγουδιστή αποφάσισε να τον εγκαταλείψει, ωστόσο ο τελευταίος άρχισε να την παρακαλάει να το ξανασκεφθεί και να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία, ένεκα και του παιδιού που επρόκειτο να γεννηθεί. Έτσι και έγινε.

Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε, καθώς, όπως υποστηρίζει η γυναίκα, «τα προβλήματα που αντιμετώπιζα με τον εναγόμενο δεν άλλαξαν στο παραμικρό. Το γενικότερο κλίμα εντός της συζυγικής μας οικίας ήταν πάντα γεμάτο εντάσεις, αντιδικίες και συνεχόμενη ανασφάλεια και αίσθημα φόβου. Ο εναγόμενος συνέχιζε να είναι επιθετικός, βίαιος, νευρικός και αλλοπρόσαλλος απέναντί μου».

Μάλιστα το 2017 η κα. Δεληθανάση προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Κώστα Δόξα. Ωστόσο η εν λόγω αίτηση δεν συζητήθηκε ποτέ κατόπιν παρακλήσεων του τραγουδιστή προς τη γυναίκα «να το ξανασκεφτεί» και να δώσει «άλλη μία ευκαιρία».

Έτσι και έγινε. Η γυναίκα δέχθηκε να δώσει άλλη μία ευκαιρία στον γάμο και στον σύζυγό της μέχρι να ανακαλύψει -για μία ακόμα φορά- πως τίποτε δεν είχε αλλάξει, πλην ενός μικρού χρονικού διαστήματος που τα πράγματα ήταν λίγο πιο ήρεμα. 

Τελικά το 2018 αποφάσισε να πάρει το παιδί και να μείνει στο πατρικό της στη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό της και την ηρεμία της. Ο τραγουδιστής τούς επισκεπτόταν μέχρι και τον Μάρτιο του 2020, όταν αποφασίστηκε να μείνει μόνιμα με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Κάπου εκεί τα προβλήματα ξανάρχισαν, με τα λεκτικά επεισόδια να διαδέχονται το ένα το άλλο. 

Ο τελευταίος ξυλοδαρμός

Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο τον Απρίλιο του 2020 με τον τραγουδιστή να βγαίνει, για ακόμα μια φορά, εκτός εαυτού επειδή η σύζυγός του… τόλμησε να τον ρωτήσει με ποια συνομιλούσε στο τηλέφωνο.

Η περιγραφή σοκάρει:

«Χτύπησε τότε το τηλέφωνό του και ήταν μια γυναίκα και συζητούσαν πότε θα πάει εκείνος στην Κρήτη και, όταν το ανακάλυψα, του ζήτησα εξηγήσεις νιώθοντας εξαπατημένη και σαφώς εκνευρισμένη: “Μα είναι δυνατόν; Έχουν γίνει τόσα, έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα μιλάς με τη Μ.Π. και της επιτρέπεις να σε παίρνει τηλέφωνα και να μιλάς μέσα στο ίδιο μου το σπίτι; Μου λες ψέματα για όλα”. Τότε, ενώ το παιδί κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, υπήρχε έντονος διάλογος, άρχισε να με χτυπάει με γροθιές και κλοτσιές, μου χτυπούσε με δύναμη το κεφάλι στην ντουλάπα, μου έδινε χαστούκια και γροθιές στο πρόσωπο, μου έσκισε το κάτω χείλος και άρχισε να τρέχει αίμα, μου έδωσε γροθιά στο μάτι, με κλοτσούσε στο σώμα, μου τραβούσε τα μαλλιά και με τα χέρια του μου έσφιγγε τους καρπούς μου με όλη του τη δύναμη, προσπαθώντας να μου τους σπάσει, ταυτόχρονα με έφτυνε στο πρόσωπο και με έβριζε: “Παλιοπουτάνα, δεν θα μου κάνεις εσύ κουμάντο στη ζωή μου. Ποια νομίζεις ότι είσαι, μωρή καριόλα;”.

»Έφυγα αμέσως τρέχοντας έντρομη από το σπίτι γύρω στις 00:30 το βράδυ. Μπήκα στο αυτοκίνητο και ενημέρωσα αμέσως την ξαδέρφη μου, η οποία με συνόδευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Παπανικολάου”, όπου έκανα εξετάσεις».

Τα ντοκουμέντα της αγριότητας του τραγουδιστή 

Δείτε τη βεβαίωση του νοσοκομείου

Κατόπιν και του παραπάνω ξυλοδαρμού, η γυναίκα άρχισε σιγά σιγά να κατανοεί πως θα έπρεπε να γυρίσει σελίδα στη ζωή της καθώς η κατάσταση δεν επρόκειτο να αλλάξει.

«Έπεσα από τα σύννεφα, δεν έχω ενημερωθεί»

Το zougla.gr ήρθε σε επαφή με τον τραγουδιστή Κώστα Δόξα ζητώντας του να τοποθετηθεί για τη μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του.

Ο τραγουδιστής ανέφερε πως δεν είχε ενημερωθεί για τη μήνυση της πρώην συζύγου του, προσθέτοντας πως δεν έχει πράξει αυτά τα οποία του καταλογίζονται.

«Θα απευθυνθώ στον δικηγόρο μου για να χειριστούμε την υπόθεση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο τραγουδιστής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Με έντονη αγανάκτηση, αλλά και θλίψη πληροφορήθηκα για δημοσιεύματα σχετικά με τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου μου εναντίον μου.

Αγανάκτηση, γιατί η πραγματικότητα απουσιάζει παντελώς από τη συγκεκριμένη κατευθυνόμενη δημοσίευση, που έγινε συνειδητά, με μοναδικό σκοπό να με διασύρει, αλλά και να με πλήξει προσωπικά και επαγγελματικά, επιλέγοντας καίρια το χρονικό σημείο δημοσίευσης: αμέσως μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη εμφάνισή μου σε τηλεοπτικό show και μάλιστα μετά από έναν δύσκολο χρόνο ανεργίας μου.

Απουσιάζει, βέβαια και η αναφορά στις ήδη εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις που χαρακτηρίζουν την πρώην σύζυγό μου ως έχουσα “αλλοπρόσαλη, ανώριμη και ανασφαλή συμπεριφορά”, καθώς και οι παράλογες οικονομικές απαιτήσεις που έχει εγείρει εναντίον μου, οι οποίες υποβόσκουν των ανωτέρω.

Θλίψη, για τα μέσα που μετέρχεται, αλλά και γιατί ανάμεσα σε όλα αυτά βρίσκεται η ανήλικη κόρη μας.

Αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτό το “παιχνίδι”, σεβόμενος κυρίως, αλλά και για την προστασία της κόρης μας, όσο και της ίδιας της πρώην συζύγου μου από συμπεριφορές που δεν την τιμούν, δηλώνοντας ότι θα κάνω οτιδήποτε και θα στραφώ κατά  οιουδήποτε, προσπαθεί να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου.

Συγχρόνως, σας καλώ να αποσύρετε τη συγκεκριμένη δημοσίευση, αλλά και να απόσχετε από οιαδήποτε αναδημοσίευση, δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση αναφορικά με τα επίμαχα δημοσιεύματα και τις δικαστικές διενέξεις εμού και της πρώην συζύγου μου, που η έκβασή τους θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη και μόνο.

Αθήνα 5.3.2021

Κωνσταντίνος Δείξιμος

ΠΗΓΗ: zougla.gr