Αεροπορική εταιρεία δεν άφηνε γυναίκα να επιβιβαστεί επειδή ήταν αποκαλυπτική

Δημόσια καταγγελία, μέσω του λογαριασμού της στο twitter, ότι δεν τη επετράπη να επιβιβαστεί σε πτήση της Southwest Airlines από το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης προς το αεροδρόμιο Midway, έκανε πριν λίγες μέρες μια γυναίκα από το Σικάγο.

Και αυτό γιατί το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας θεώρησε πως η μαύρη μπλούζα που φορούσε η 22χρονη Kayla Eubanks ήταν πολύ αποκαλυπτική.

Η 22χρονη δήλωσε ότι κρατήθηκε στην πύλη του αεροδρομίου το απόγευμα της Τρίτης από υπαλλήλους που της είπαν πως είναι «άσεμνη και προσβλητική».

Τελικά μπόρεσε να επιβιβασθεί αφού δανείστηκε ένα μπλουζάκι από τον πιλότο.

«Ήταν ενοχλητικό», δήλωσε η Eubanks στο Tribune την Παρασκευή.

«Δεν είχε νόημα για μένα», ανέφερε.

Η Southwest Airlines επιβεβαίωσε το περιστατικό και την πολιτική του για τον ενδυματολογικό κώδικα, σε δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Σάββατο.

«Η Southwest έχει μια πολιτική πελατών στο συμβόλαιο μεταφοράς μας που απαγορεύει την ενδυμασία που είναι« άσεμνη ή προσβλητική», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Εικόνα

Οι υπάλληλοί μας ενημέρωσαν διακριτικά τον επιβάτη για αυτήν την πολιτική ένδυσης και προσπάθησαν να επιλύσουν το θέμα με συζήτηση πριν επιβιβαστούν».

Η Eubanks, η οποία κατέγραψε και αργότερα δημοσίευσε βίντεο από τις αλληλεπιδράσεις με τους υπαλλήλους της Southwest στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ζήτησε επανειλημμένα διευκρινίσεις σχετικά με την πολιτική των αεροπορικών εταιρειών που φέρεται να παραβιάζει.

Μετά από μια μεγάλη συζήτηση, η πιλότος της πτήσης παρενέβη και της δάνεισε ένα μπλουζάκι για να μπορέσει να επιβιβασθεί.

«Μου είπαν πως οι επιβάτες μπορεί να με κοιτάξουν και να προσβληθούν από το ντύσιμό μου», έγραψε και ανέβασε μια φωτογραφία του ντυσίματός της.

Η ίδια επανήλθε και ανέβασε και τρίτο tweet, ένα βίντεο αυτή τη φορά, που δείχνει μια υπάλληλο να ψάχνει το dress code της αεροπορικής, λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση της πτήσης.

Πηγή: gazzetta.gr