Αν ο Άη Βασίλης ήταν άστεγος θα τον έβαζες σπίτι σου; ( video)

Η μοναδικής ομορφιάς, ακόμα και τις ημέρες των Χριστουγέννων, ακόμα και άδεια λόγω του lockdown, παλιά πόλη της Ξάνθης, αποτέλεσε το ιδανικότερο σκηνικό για την μικρού μήκους ταινία που γύρισαν ο Γιώργος Κράλλης, ο Παναγιώτης Γεωργίου και ο Διαμαντής Τοτίεφ, θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανθρωπιά και την αγάπη.

Πρόκειται για μια σύγχρονη χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο «A taste of Christmas» οι δημιουργοί της οποίας, δεν αναμένουν κάποιο υλικό αντάλλαγμα.

Στόχος των δημιουργών της είναι μιλήσουν με λόγια καρδιάς τονίζοντας ότι πρέπει να επιλέγουμε και να κρίνουμε τους ανθρώπους όχι από την εμφάνισή τους αλλά από τα όσα προσφέρουν. Από τη χαρά που δίνουν μέσα από τις πράξεις τους.

Στην μόλις δυο λεπτών χριστουγεννιάτικη ιστορία ο Άγιος Βασίλης, μεταμορφώνεται σε έναν γενειοφόρο φτωχό διαβάτη, που σέρνει τα βαριά βήματά του στα λιθόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, χτυπώντας πόρτες και αναζητώντας εκείνους που θα τον φιλοξενήσουν, εκείνους που θα του ανοίξουν την καρδιά τους και το σπίτι τους.

Όταν η οικογένεια της μικρής Μελίνας τον προσκαλεί, μετά από δική της παρότρυνση να έρθει στο δικό τους και το μικρό και απλό σπίτι τους μεταμορφώνεται σε μια όαση αγάπης και θαλπωρής.

Καθώς ολοκληρώνεται η ιστορία στο κόκκινο φόντο ξεπροβάλει το διαχρονικό μήνυμα «judge less, love more», (κρίνετε λιγότερο, αγαπάτε περισσότερο).

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr