Απίστευτο! Συνελήφθη Έλληνας φοιτητής στο Λονδίνο γιατί είχε 32 κιλά…

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο του Λονδίνου όταν εντόπισαν στην αίθουσα αφίξεων έναν Έλληνα φοιτητή, ο οποίος έφτασε από τη Θεσσαλονίκη έχοντας μαζί του 32 κιλά φέτα, μουσακά και σουτζουκάκια.

Αρχικά ο νεαρός φοιτητής θεωρήθηκε ύποπτος, καθώς φορούσε πλεκτή χειροποίητη ζακέτα με την θερμοκρασία σε κλειστό χώρο στους 30 βαθμούς κελσίου, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια ελέγχου προσώπων και αποσκευών, τα σκυλιά να αρχίζουν να αφηνιάζουν.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο φοιτητής είχε επιμελώς κρυμμένη την φέτα και τον μουσακά στις αποσκευές του κάτω από σώβρακοφανέλλες, και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη Μεγάλη Βρετανία χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε, ανέφερε τελωνειακό στέλεχος την Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Απίστευτο! Συνελήφθη Έλληνας φοιτητής στο Λονδίνο γιατί είχε 32 κιλά Φέτα, Μουσακά και Σουτζουκάκια - Εικόνα1

Επιπρόσθετα στην τσέπη της ζακέτας του ανακαλύψαμε υπολείμματα μπουγάτσας έκλεισε με αυστηρό ύφος.

Οι βρετανικές αρχές κάνουν λόγο για σπείρα λαθρεμπορίου που οργιάζει τα τελευταία χρόνια ενώ ο νεαρός φοιτητής μάταια προσπάθησε να εξηγήσει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και όλα είναι για προσωπική χρήση.

Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των προϊόντων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 5000 και μέχρι και φυλάκιση 2 χρόνων.

Πηγές από την Ελληνική παροικία σημειώνουν ότι η μητέρα του φοιτητή μετά από επικοινωνία των Βρετανικών αρχών ζήτησε όπως τα σουτζουκάκια και ο μουσακάς να τοποθετηθούν στην κατάψυξη μέχρι έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr