Αυτοί είναι οι πιο συχνοί λόγοι που οδηγούν στην απιστία

Η σκέψη και μόνο ότι ο σύντροφός μας μπορεί να έχει μια παράλληλη σχέση προκαλεί πανικό, αγωνία και ταραχή. Τα συναισθήματα είναι συνήθως οδυνηρά τόσο σε αυτόν που τον απατούν, όσο και σε αυτόν που απατά.

Η ερωτική εικόνα μιας μακροχρόνιας σχέσης ή ενός γάμου μπορεί να χάσει σημαντικά την ποιότητά της από τις συμπεριφορές που υιοθετούνται και από τους δύο συντρόφους σταδιακά μέσα στη συμβίωση.

Ρόλοι και συνήθειες επιδρούν αρνητικά στην επιθυμία και την έλξη για ερωτική επαφή. Οι σύντροφοι συχνά παραμελούν την εικόνα τους, ξεχνούν τα «θέλω» τους και δεν προσπαθούν να αρέσουν στο σύντροφό τους.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην απιστία;

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να απατήσει το σύντροφό του:

Έλλειψη ευχαρίστησης-ενδιαφέροντος. Είναι πιθανό να υπάρχουν προβλήματα στη σχέση και να θεωρήσει είτε ο άντρας είτε η γυναίκα ότι με τον τρόπο αυτό βρίσκει διέξοδο από αυτά. Εάν για παράδειγμα, ένας σύντροφος νιώθει να είναι παραμελημένος από τη σύντροφό του, μπορεί να επιδιώξει να γνωρίσει κάποια άλλη και με αυτόν τον τρόπο να διευκολύνει την φυγή του από τη σχέση.

Η ανασφάλεια και ο φόβος εγκατάλειψης από το σύντροφο μέσα σε μια σχέση είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στην απιστία. Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το φόβο, μπορεί να απιστήσει ο ίδιος για να νιώθει σίγουρος ότι σε περίπτωση που ο σύντροφός του «τον διώξει» θα έχει κάπου να στηριχθεί. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν εξωσυζυγικές σχέσεις με συντρόφους με τους οποίους νιώθουν ανώτεροι.

Όταν σε μια σχέση ο ένας από τους δύο συντρόφους νιώθει ότι δεν έχει καθόλου έλεγχο σε αυτή, αλλά ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας καθορίζονται από τον άλλο, μπορεί να οδηγηθεί σε εξωσυζυγικό δεσμό προκειμένου να ανακτήσει κάποια “δύναμη” και να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του.

Η απιστία μπορεί να φανερώνει και την κακή επικοινωνία των δυο συντρόφων.