Δέκα παράξενες αλήθειες για τα ζώα

Συμβιώνουν μαζί με τον άνθρωπο στον πλανήτη γη, αλλά πόσα τελικά γνωρίζουμε γι’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα; Διαβάστε παρακάτω δέκα παράξενες αλήθειες για τα ζώα που δημοσιεύει το brightside.me.

Οι κατσίκες έχουν τόνο στη φωνή τους

Έρευνες έδειξαν ότι, όπως και οι άνθρωποι, οι κατσίκες μπορούν να αλλάξουν τον τόνο της φωνής τους ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον που κινούνται.

Υπάρχει ένα είδος μέδουσας που είναι «αθάνατο»

Αυτό το πλάσμα μπορεί να αναπαράγει τους ιστούς του σώματός του χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, ουσιαστικά αναπλάθοντας τον εαυτό του. Έχει τη μοναδική ικανότητα, σε συνθήκες στρες ή σε περίπτωση τραυματισμού, να επιστρέφει από την ώριμη ηλικία σε πρώιμο στάδιο.

Οι πιγκουίνοι κάνουν πρόταση γάμου στην αγαπημένη τους

Τα συγκεκριμένα ζώα, όταν επιλέγουν έναν σύντροφο γίνεται το εξής: Το αρσενικό θα κάνει πρόταση στο θηλυκό με ένα βότσαλο ως σύμβολο της αγάπης του.

 Οι ελέφαντες έχουν πολύ ιδιαίτερες κοινωνικές συνήθειες

Οι ελέφαντες μπορούν να κλάψουν και να γελάσουν. Επίσης κάνουν κάποιου είδους τελετές για να υποδεχτούν ένα νέο μέλος στην οικογένεια ή να αποχαιρετίσουν κάποιον που πέθανε.

Οι αγελάδες έχουν στενούς φίλους

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αγελάδες είναι πολύ κοινωνικές και μπορούν να έχουν έναν αγαπημένο φίλο ανάμεσα στο κοπάδι τους. Εάν διαχωριστούν από αυτόν τον φίλο, μπορεί να έχουν άγχος.

Τα τραγούδια της φάλαινας εξαπλώνονται όπως και η ανθρώπινη μουσική

Σε περιοχές που ζουν πολλές φάλαινες, τραγουδούν όλες το ίδιο τραγούδι. Πολλές φορές αυτοί οι ήχοι που μοιάζουν με τραγούδι, ταξιδεύουν σε άλλες ομάδες φαλαινών, οι οποίες το μαθαίνουν και αυτές, όπως κάνουν και οι άνθρωποι με τις μουσικές.

Τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν φύλο

Ανάλογα με το ποιο είναι το πιο χρήσιμο για την κάθε περίοδο ζευγαρώματος, τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους.

Οι αρσενικοί ιππόκαμποι κρατούν τα μικρά τους

Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί. Όταν πρόκειται να ζευγαρώσουν, τα αρσενικά μεταφέρουν γονιμοποιημένα αυγά σε ένα μέρος μέχρι να είναι έτοιμα να γεννηθούν. Οι ιππόκαμποι κρατούν επίσης τις ουρές των μικρών τους όταν κολυμπούν, με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι κρατούν τα χέρια τους.

Τα θηλυκά λιοντάρια έχουν στενές σχέσεις για μια ζωή

Τα θηλυκά λιοντάρια που είναι αδέρφια μένουν μαζί για όλη τους τη ζωή. Όταν αποκτήσουν παιδιά, τα θηλυκά παραμένουν με τις μητέρες και τις θείες τους ενώ τα αρσενικά ανεξαρτητοποιούνται.

Ο μανάτος αποτέλεσε έμπνευση για το μύθο της γοργόνας

Τα συγκεκριμένα ζώα, όταν έτρωγαν στην επιφάνεια του ωκεανού, είχαν μερικές φορές φύκια κολλημένα γύρω από τα κεφάλια τους, που έμοιαζαν με μακριά μαλλιά. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ουρές τους, οδήγησε πολλούς ναυτικούς να πιστέψουν ότι είχαν δει μια γοργόνα.