Δέκα πράγματα που πιθανόν να μην ήξερες μέχρι σήμερα.

Διαβάστε παρακάτω μερικές πληροφορίες που πιθανόν να μη γνωρίζατε…ως τώρα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ακόμη 10 πράγματα τα οποία πιθανόν να μην τα ξέρατε… ως σήμερα!

1. Πριν από την εφεύρεση του χαρτιού υγείας, οι Αμερικανοί συνήθιζαν να χρησιμοποιούν καλαμπόκι

Εναλλακτικά, θα χρησιμοποιούσαν περιοδικά, κάποια κιόλας είχαν σχεδιάστεί με μια τρύπα, ώστε να μπορεί να κρέμεται στην τουαλέτα.

2. Οι σκιές είναι πιο σκοτεινές στη Σελήνη

Στη Γη, η ατμόσφαιρα σκορπίζει περισσότερο το φως του ήλιου, κι έτσι οι σκιές μας δεν είναι πολύ σκοτεινές. Αλλά στη Σελήνη, οι σκιές είναι τόσο σκοτεινές που ο Νιλ Άρμστρονγκ είπε ότι είχε πρόβλημα να δει πού πήγαινε.

3. Ο εφευρέτης του Διαδικτύου εκφράζει τη λύπη του για την δομή του URL

Ο Tim Berners-Lee, ο οποίος δημιούργησε το κύριο λογισμικό του World Wide Web (το γνωστό www), παραδέχτηκε ότι λυπάται για ένα πράγμα: τη προσθήκη “/ / ” μετά το “https:” σε μια διεύθυνση web. Ήταν πρότυπο για τον προγραμματισμό, αλλά δεν εξυπηρετούν κανένα πραγματικό σκοπό, και κοιτάζοντας πίσω στο 2009, είπε πως αν δεν τα είχε συμπεριλάβει, θα είχε εξοικονομήσει χρόνο και χώρο.

4. Το Άγαλμα της Ελευθερίας χρησιμοποιήθηκε κι ως φάρος

Περίπου ένα μήνα μετά την αφιέρωση του αγάλματος το 1886, στις ΗΠΑ, το άγαλμα έγινε φάρος εργασίας για 16 χρόνια, με τη δάδα του, να είναι ορατή από 24 μίλια μακριά.

5. Η NASA χρησιμοποιεί αντίστροφη μέτρηση πρίν απο τις εκτοξεύσεις της απο μια ταινία επιστημονικής φαντασίας

Η αντίστροφη μέτρηση (αλλιώς Fritz Lang)  χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει σασπένς στη σκηνή εκτόξευσης πυραύλων της βουβής ταινίας του 1929, Frau im Mond, η οποία δεν άλλαξε μόνο την ιστορία του κινηματογράφου, ενέπνευσε επίσης και τη NASA να χρησιμοποιήσει αντίστροφη μέτρηση πριν από εκτοξεύσεις της. 

6. Υπάρχει λόγος που τα διαβατήρια βγαίνουν σε τέσσερα χρώματα

Αυτό συμβαίνει, επειδή οι περισσότερες χώρες προτιμούν τις σκοτεινές σκιές του κόκκινου, πράσινου, και μπλε δεδομένου ότι αυτά τα σκοτεινά χρώματα φαίνονται επίσημα ακόμη κι εάν είναι βρώμικα ή λεκιασμένα.

7. Ο Πύργος του Άιφελ χρειάστηκε ακριβώς 2 χρόνια, 2 μήνες και 5 ημέρες για να φτιαχτεί

Υπάρχουν πολλά εκπληκτικά μέρη στη Γαλλία. Ο Πύργος του Άιφελ, μια από τις πιο γνωστά αξιοθέατα στον κόσμο και χρειάστηκε πολύ χρόνο για να γίνει.

8. Ναι, η χλωρίνη λήγει

Ξέρατε ότι η χλωρίνη οικιακής χρήσης λήγει; Αυτό το οικιακό προϊόν καθαρισμού διαρκεί περίπου έξι μήνες.

9. Το αγγούρι μπορεί να καταπολεμήσει την κακή αναπνοή 

Εάν λοιπόν δεν έχετε τσίχλες εύχερες, φάτε μια φέτα αγγούρι!

10. Στην Σκωτία υπάρχουν πάνω από 400 λέξεις που σημαίνουν χιόνι 

Για την ακρίβεια είναι 421 οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για την λέξη χιόνι. Λογικό αν σκεφτούμε πως σε αυτή την χώρα χιονίζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.