Επί εννέα μήνες έριχνε υπνωτικό στον καφέ συναδέλφου της.

Στην Ιταλία, υπάλληλος σκαρφίστηκε τον πιο περίεργο τρόπο για να γλιτώσει την απόλυση. Για να ξεφορτωθεί την συνάδελφο της αποφάσισε να της ρίξει υπνωτικά μέσα στον καφέ της επί 9μήνες.

Η 53χρονη Μαριάντζελα Τσεράτο, έριξε σκόνη βενζοδιαζεπίνης στον καπουτσίνο συνεργάτιδάς της, όταν έφτιαχνε καθημερινά τον καφέ σε μια ασφαλιστική εταιρεία στο Μπρα του Πιεμόντε.

Η Τσεράτο είχε ακούσει μια φήμη πως επρόκειτο να γίνουν περικοπές προσωπικού και έτσι στόχευσε στη συνάδελφό της επειδή έκανε παρόμοια δουλειά με την δική της, ρίχνοντάς της ένα χάπι με την ουσία αυτή, που στο εμπόριο διατίθενται με το όνομα Valium ή Xanax.

Το θύμα συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά

Το θύμα συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν έπεσε πάνω σε ένα δέντρο με το αυτοκίνητό της, στο δρόμο της επιστροφής από την εργασία, αν και οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα στην αρχή. «Το φάρμακο αυτό προκαλεί κόπωση, πονοκεφάλους, ζάλη και μυικό πόνο και ο ρυθμός εργασίας του πελάτη μου επιβραδύνθηκε αφότου έπινε τον καπουτσίνο της» δήλωσε ο Κριστιάνο Μπουρντέζε, δικηγόρος του θύματος στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Η γυναίκα υποψιάστηκε ότι ο καφές της έφταιγε, όταν μετά από μια άδεια από την εργασία της διαπίστωσε ότι δεν είχε κανένα από τα συμπτώματα αυτά. Με την επιστροφή της στο γραφείο, οι υποψίες της έγιναν πιο έντονες όταν η Τσεράτο την παρότρυνε να πιει καφέ. «Έλα, θα σου φέρω έναν καπουτσίνο. Τι κακό μπορεί να σου κάνει;» έλεγε στο θύμα.

Τελικά αποδέχθηκε την προσφορά της Τσεράτο αλλά κράτησε ένα δείγμα από τον καφέ, το οποίο έδωσε για ανάλυση και βρέθηκε να περιέχει μια «εξαιρετικά υψηλή» δόση βενζοδιαζεπίνης.

Αρνείται την κατηγορία η 53χρονη

Κλήθηκε η αστυνομία και παρακολούθησε μυστικά την δράστη την ώρα που εφοδιαζόταν με τους καφέδες για τους συναδέρφους της και την «τσάκωσε» να ρίχνει σκόνη στο ποτήρι του θύματος.

Η 53χρονη συνεχίζει να αρνείται ότι έριξε φάρμακο στον καφέ της συναδέρφου και κάνει έκκληση για την καταδίκη της. «Ο πελάτης μας ανησυχεί πολύ με αυτή την σοβαρή ποινή» δήλωσε ο δικηγόρος της, Αλμπέρτο Παντόστι. «Συνεχίζει να αρνείται την κατηγορία και δεν μπορεί να καταλάβει πώς αυτή η παράλογη ιστορία καταστρέφει την ζωή της».

Και όπως αποδεικνύεται, όλα αυτά έγιναν μάταια καθώς το πρώην αφεντικό της είπε πως η πεποίθησή της ότι μπορεί να απολυόταν ήταν λανθασμένη και πως μάλιστα, εκείνη την εποχή, το 2017, η εταιρεία έκανε στην πραγματικότητα προσλήψεις.