Ζώδια και κρίση ηλικίας | Πώς την αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο;

Πώς αντιμετωπίζουν τα ζώδια την κρίση ηλικίας;

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι αυθόρμητος, παρορμητικός, δυναμικός, ενθουσιώδης, διαθέτει μια παιδική αθωότητα. Στη μέση ηλικία, έχει πολλές δραστηριότητες και χόμπι, κάνει σπορ, γίνεται πάλι παιδί. Ανταγωνίζεται τους νεότερους. Αν τον ρωτήσεις την ηλικία του, θα στην πει με την ειλικρίνεια που τον χαρακτηρίζει. Όμως είναι και εγωιστής. Θα πει πως νιώθει πολύ νεότερος και κάνει ακριβώς ότι κάνουν οι νεότεροι.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι ρεαλιστής και πρακτικός. Πολλές φορές, αισθάνεται μεγαλύτερος από την ηλικία του και απογοητεύεται όταν βλέπει τα πρώτα σημάδια γήρανσης στο σώμα του. Δεν μπορεί να συμβιβαστεί εύκολα με την ιδέα ότι έχει μεγαλώσει, ότι δεν είναι πια νέος. Καθότι καλοφαγάς, το ρίχνει στο φαγητό και όταν βλέπει στο κορμί του ότι το κακό έχει παραγίνει, αποφασίζει να ανανεωθεί. Πως; Κάνει σεξ, διασκεδάζει, ακούει μουσική, χορεύει και ανεβαίνει ψυχολογικά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος έχει διανοητικές ανησυχίες, αγαπά την περιπέτεια, είναι υπερκινητικός. Η ζωή του έχει ποικιλία, είναι εκφραστικός και προσαρμοστικός. Αγαπά τη φύση και τα ταξίδια. Δεν παραδέχεται ποτέ την ηλικία του, αντίθετα, μπορεί άνετα να πει ψέματα ότι είναι πολύ μικρότερος. Ταιριάζει με όλες τις ηλικίες. Τα σημάδια του χρόνου δεν φαίνονται εύκολα ούτε στην ψυχή ούτε στο σώμα του. Είναι πάντα παιδί και ειδικότερα όταν δεν είναι αναγκασμένος από τις καταστάσεις να χάσει την ελευθερία του. Όταν αυτό συμβεί, επαναστατεί και ξαναγίνεται έφηβος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος και ανασφαλής. Δεν τον ενοχλεί το πέρασμα του χρόνου. Αντίθετα, λέει την ηλικία του και συμβιβάζεται με την πραγματικότητα. Κάθε ηλικία γι’ αυτόν κρύβει τις δικές της χαρές και εμπειρίες χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν φοβάται τα γεράματα. Τον φοβίζει το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα χάσει τους γονείς του, ότι τα παιδιά του μεγαλώνουν και μπορεί να τον εγκαταλείψουν. Όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο αναπολεί το παρελθόν.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων είναι αξιοπρεπής, περήφανος, παθιασμένος. Περνάει σχετικά νωρίς την κρίση ηλικίας γιατί θέλει να δείχνει πάντα νέος, γοητευτικός, όμορφος. Όταν εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες, ζητάει επιβεβαίωση, θέλει να ξέρει ότι αρέσει ακόμα. Αρχίζει λοιπόν να φλερτάρει με νεαρότερα άτομα και βέβαια δεν εγκαταλείπει το νεανικό του ντύσιμο. Θέλει πολλά κομπλιμέντα για να ανεβαίνει το ηθικό του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι λογικός και άνθρωπος της λεπτομέρειας. Συνήθως, φαίνεται μικρότερος απ’ότι είναι αλλά ο ίδιος δεν λέει ψέματα για την ηλικία του. Την αποδέχεται όσο και αν τον πονάει που μεγαλώνει. Όταν περνάει κρίση ηλικίας, κάνει δίαιτα, γυμναστική, σωστή διατροφή για να διατηρήσει το σώμα του όσο το δυνατόν σε καλύτερα επίπεδα. Υπολογίζει τα πάντα με ακρίβεια καθότι ο φόβος του για τις αρρώστιες μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός αγαπάει την ομορφιά, την αισθητική, την αρμονία, την καλαισθησία. Δεν συμβιβάζεται με την ηλικία του, δεν την λέει ποτέ. Αντίθετα, χειρίζεται το θέμα με διπλωματία και με λογοπαίγνια. Κάνει επεμβάσεις ομορφιάς για να παραμείνει λαμπερός και τίποτα να μην μαρτυράει τα χρόνια του. Μην του πεις ποτέ ότι μεγάλωσε, μην του θυμίσεις ποτέ ότι τα χρόνια πέρασαν. Κάνε του συνέχεια κομπλιμέντα για να τον ανεβάζεις ψυχολογικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι μυστήριος, απρόβλεπτος, εσωστρεφής, εξωτερικά ήρεμος αλλά μέσα του βράζει ένα ηφαίστειο. Δεν θέλει να τον ρωτάνε την ηλικία του. Είναι όσο φαίνεται. Απολαμβάνει τις εμπειρίες και την ωριμότητα των χρόνων που πέρασαν. Όταν περνά κρίση ηλικίας, κλείνεται για ένα μικρό διάστημα στον εαυτό του και στη συνέχεια ψάχνει να επιβεβαιωθεί για να ανεβάσει το ηθικό του. Με ποιο τρόπο; Σεξ, σεξ, σεξ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι ενθουσιώδης, ελεύθερος, επικοινωνιακός, περιπετειώδης, τυχοδιώκτης. Δεν αγαπά τις δεσμεύσεις αλλά τα ταξίδια. Δείχνει πάντα νεότερος απ’ ότι είναι. Ασχολείται με πολλά πράγματα, δεν μεγαλώνει ποτέ καθότι έχει μια παιδιάστικη συμπεριφορά και απίστευτη ενέργεια. Δεν συμβιβάζεται με την ηλικία του, δεν παραδέχεται ότι μεγαλώνει, δεν το λέει ούτε στον ίδιο του τον εαυτό. Όταν παθαίνει κρίση ηλικίας, αρχίζει να ταξιδεύει και ζει την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι πρακτικός, ρεαλιστής, συντηρητικός, αυτοπεριορίζεται και δεν θέλει να τον υποτιμούν. Τα πάει καλά με το χρόνο. Παραδέχεται την ηλικία του γιατί είναι της άποψης ότι όσο μεγαλώνει γίνεται πιο σοφός, πιο ώριμος, πιο γοητευτικός. Όταν συμβαίνουν σοβαρά περιστατικά στη ζωή του, ταράζεται και τότε ίσως περάσει κρίση ηλικίας. Δεν αντέχει να βλέπει κάποιο νεότερο άτομο από αυτόν να είναι καλύτερο, να έχει περισσότερα προσόντα και εξουσία καθότι είναι φιλόδοξος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι εγκεφαλικός, απρόβλεπτος, πρωτοποριακός, ανατρεπτικός, εκκεντρικός, αλλοπρόσαλλος. Δίνει σόου με το μυαλό και την ευφυΐα του. Είναι ανεξάρτητος, ελεύθερος, δεν παραδέχεται ποτέ την ηλικία του. Δεν θέλει ποτέ να μεγαλώσει και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κρατηθεί για πάντα νέος. Κάνει σχέσεις με άτομα πιο νέα από αυτόν, κάνει τρέλες σαν να είναι έφηβος και κανείς δεν μπορεί να τον πείσει ότι έχει μεγαλώσει.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ιχθύς είναι ρομαντικός, ονειροπόλος, συναισθηματικός, του αρέσει η φυγή από την πραγματικότητα. Είναι σίγουρο ότι δεν θα πει ποτέ αλήθεια για την ηλικία του. Θα σε ξεγελάσει λέγοντας ένα νούμερο το οποίο με τον καιρό θα μεταβάλλεται. Ξέρει να μπερδεύει. Ο ίδιος συμβιβάζεται με την ηλικία του αλλά επειδή δεν είναι και τόσο βέβαιος ότι και οι άλλοι κάνουν το ίδιο, κρύβεται και λέει αθώα ψεματάκια.