Η φοιτήτρια που μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης για…

Μια φοιτήτρια στο Μανχάταν ονόματι Adela Cojab, δεν κατάφερε να ξεπεράσει από μόνη της τον εθισμό που έχει στο… τυρί και ζήτησε βοήθεια από ειδικούς, με σκοπό να περιορίσει την επιθυμία της να τρώει γαλακτοκομικά. Ο ιδιαίτερος και σπάνιος εθισμός της, άρχισε στο πρώτο έτος των σπουδών της στην Νομική, το 2018.


Μετά από αυτό, κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες τυριού κάθε εβδομάδα, τα οποία συνδύαζε με αλμυρά πατατάκια παρμεζάνας. «Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου ότι στην πραγματικότητα ήταν φθηνότερο να αγοράσω μερικά κομμάτια τυριού από το να πάρω μια σαλάτα αξίας 12 δολαρίων».

Ο επίκουρος καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου George Washington, Dr. Neal Barnard, είπε πως κάποιοι άνθρωποι όπως η Cojab εθίζονται σε τυριά με πολύ λίπος, αλάτι και της πρωτεΐνης καζεΐνη, με την τελευταία να μπορεί να γίνει εθιστική για τους ανθρώπους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το τυρί περιέχει χημικές ουσίες οπιούχων που προσκολλώνται στους ίδιους ακριβώς υποδοχείς του εγκεφάλου στους οποίους προσκολλάται η φαιντανύλη ή οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό».

Η Cojab Προσπαθεί πλέον να καταπολέμήσει τον εθισμό της, επιλέγοντας να μπει σε καταφύγιο ευεξίας για δυο εβδομάδες, στη Βόρεια Καρολίνα.