Η ώρα του εισαγγελέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Έφθασε η ώρα της Δικαιοσύνης για τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς σήμερα έχει κληθεί από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Πάντως ο ηθοποιός αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, ώστε να μελετήσει τη δικογραφία με τον νομικό συμπαραστάτη του και εν συνεχεία να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Παράλληλα μπορεί να αιτηθεί την προθεσμία, αλλά και να καταθέσει το υπόμνημά του διά του δικηγόρου του χωρίς να χρειάζεται να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα.

Αμέσως μετά τη παροχή εξηγήσεων, ο εισαγγελικός λειτουργός θα αποφασίσει εάν θα προβεί σε απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Σε περίπτωση που προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης, τότε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος, αφού τη μελετήσει, θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής τρεις γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο έχουν καταγγείλει πως ο ηθοποιός προσπάθησε να τις βιάσει.

Η τρίτη καταγγέλλουσα περιέγραψε ενώπιον του εισαγγελέα πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Η παθούσα, με βάση τις πληροφορίες, κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι είχε επισκεφθεί τον ηθοποιό στο θέατρο το 2008 προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά και τότε εκείνος της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά.

ΠΗΓΗ: zougla.gr