Μεγιστάνας μοιράζει εννιά εκατομμύρια μέσω Twitter. O μοναδικός όρος που θέτει…

Το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει λεφτά μέσω social media, μόνο και μόνο για να κάνει ένα… πείραμα.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο Ιάπωνας μεγιστάνας Γιουσάκου Μαεζάουα θα μοιράσει 9 εκατομμύρια ευρώ σε 1000 followers του στο Twitter, οι οποίοι θα επιλεχθούν τυχαία.

Όπως εξήγησε, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός «κοινωνικού πειράματος», καθώς σκοπός του δισεκατομμυριούχου είναι να διαπιστώσει εάν τελικά τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία.

«Είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πείραμα», ισχυρίστηκε ο Μαεζάουα σε βίντεο του στο Youtube, προσθέτοντας πως ελπίζει να λάβει υποστήριξη από ακαδημαϊκούς και οικονομολόγους.

Μοναδικές προϋποθέσεις για να γίνει κανείς ένα από τους 1.000 τυχερούς είναι να ακολουθήσει τον δισεκατομμυριούχο και να κάνει rewteet στην δημοσίευση με την οποία ανακοινώνει την έναρξη του πειράματος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ξεκινάει το πείραμα γιατί έχει τα χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο, προκειμένου να το κάνει, ενώ βασίζεται στη θεωρία των πληρωμών χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους πολίτες.

Η ιδέα έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πιστεύεται ότι λόγω της τεχνητής νοημοσύνης θα εξαφανιστεί ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

Σύμφωνα με το BBC, ο Μαεζάουα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πετάξει στο φεγγάρι με το SpaceX του Elon Musk, ενώ φημίζεται για τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει σε έργα τέχνης, σπορ αμάξια και παράξενες ιδέες που αφορούν έναν ιδανικό κόσμο χωρίς χρήματα.

Στο κανάλι του στο Youtube, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει βίντεο με τουρ από το προσωπικό του jet ή να παρακολουθήσει έναν μπαρμπέρη την ώρα που του βάφει τα μαλλιά.