«Με βούτηξε, με φίλησε και μου έριξε αγκωνιά»

Τελικά η γυναίκα σώθηκε από τα χέρια του Παύλου Χαϊκάλη μόνο και μόνο γιατί λιποθύμησε από τον πόνο που αισθάνθηκε όταν ο ηθοποιός τής έριξε μια αγκωνιά σε μια πρόσφατη τομή που έφερε στο στήθος.

Η καταγγέλλουσα είναι σαφής.

Ο ηθοποιός δεν της άφησε κανένα περιθώριο. Της έφτιαξε τον καφέ της, της όρμησε, τη φίλησε και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τη βιάσει, αλλά ευτυχώς το θύμα λιποθύμησε στα χέρια του κι έτσι ο ηθοποιός υποχρεώθηκε να οπισθοχωρήσει.

Πρόκειται για την τρίτη συνολικά καταγγελία κατά του Παύλου Χαϊκάλη, πρώην υφυπουργού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από τους βασικούς συντελεστές σε τηλεοπτικές παραγωγές στην ελληνική τηλεόραση.

Μετά την Ηλιάνα Αραβή, και η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Sky Maddas, μέσω ανάρτησης στο Twitter, κατήγγειλε τον Παύλο Χαϊκάλη δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα μηνύματα, που, όπως υποστηρίζει, της έστελνε ο ίδιος το 2011, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Την πρώτη φορά ο Παύλος Χαϊκάλης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας πως είναι «άνδρας παλαιάς κοπής». Με τη φράση αυτή ξεσηκώθηκε το πανελλήνιο. Μετά τη δεύτερη καταγγελία, ο Παύλος Χαϊκάλης άρχισε να ψελλίζει δικαιολογίες περί διασυρμού. Η τρίτη όμως καταγγελία παραθέτει στοιχεία απόπειρας βιασμού, οπότε τα πράγματα σοβαρεύουν.

Βεβαίως το συμβάν είχε λάβει χώρα πριν από 31 ολόκληρα χρόνια. Αυτή η λεπτομέρεια αποδεικνύει τη διαχρονικότητα της βάναυσης και βάρβαρης συμπεριφοράς του ηθοποιού σε όλη την πορεία της ζωής του.

Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή στη οποία προβαίνει η ηθοποιός:

«Μου έφτιαξε καφέ, ήπια δυο τρεις γουλιές και με βούτηξε και με φίλησε. Είδα έναν άλλον άνθρωπο ξαφνικά, δεν ήταν ο φίλος που τα λέγαμε, το αγόρι της φίλης μου. Σαν να είχε σαλτάρει εκείνη τη στιγμή. Στην πάλη μας με έπιασε από τον λαιμό και με έσφιγγε.

Τα χέρια του ήταν σαν ζωγραφιά στον λαιμό μου για πολλές μέρες. Με χτύπησε με τον αγκώνα του πάνω στην τομή κι εγώ λιποθύμησα και αυτός τρόμαξε, τρομοκρατήθηκε, συνειδητοποίησε προφανώς ότι είναι εκτός και έφερε νερό.

»Δεν ξέρω πώς σηκώθηκα και έφυγα, δεν ξέρω πώς μπήκα στο ταξί. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο δικός μου άνθρωπος με βρήκε στις σκάλες λιπόθυμη. Στο τμήμα αυτός έκλαιγε στα πόδια μου, ο πατέρας μου πήγε να τον πιάσει να τον σκοτώσει».

Στη συνέχεια λέει πως οι συγγενείς της πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

«Οι αστυνομικοί πήγαν στο τμήμα και τον ηθοποιό. Αυτός έκλαιγε στα πόδια μου. Ο πατέρας μου πήγε να τον πιάσει να τον σκοτώσει. (…) Έκλαιγε στα πόδια μου και του είπα ότι δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή μου αλλά αυτός που θα τον τιμωρήσει είναι ο Θεός. Μετάνιωσα πάρα πολλές φορές από εκείνη τη στιγμή που δεν το προχώρησα.

»Με όλη μου την ψυχή, αν χρειαστεί, θα στηρίξω και άλλες καταγγελίες γυναικών αν προχωρήσουν σε δίκη, γιατί πίστευα ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά τελικά δεν αλλάζουν και μετάνιωσα για την τότε απόφασή μου, που δεν μίλησα (…) Πρέπει να καταλάβουν κάποια καθάρματα ότι το “όχι” οποιασδήποτε γυναίκας είναι “ΟΧΙ”».

Σημειώνεται πως, λίγο καιρό μετά από αυτό το τραυματικό περιστατικό, η ηθοποιός εγκατέλειψε τον χώρο της τέχνης.

H απάντηση Χαϊκάλη για τις καταγγελίες σε βάρος του

Ο Παύλος Χαϊκάλης δια του συνηγόρου του Μανώλη Τρούλη (Δικηγορική Εταιρεία Τρούλης και Συνεργάτες) έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπό μου που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι.

Τέλος, σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, όμως θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο.

Έχω ήδη αιτηθεί αντίγραφο των αναφορών από το ΣΕΗ προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο».

ΠΗΓΗ: zougla.gr